Alin Tişe a prezentat public un act adiţional la contractul lui David Ciceo. "Ce bine este să lucrezi la stat". Ce spune cel vizat

Alin Tişe a prezentat public un act adiţional la contractul lui David Ciceo.
Războiul declaraţiilor dintre preşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Cluj, Alin Tişe, şi directorul aeroportului Cluj, David Ciceo, a ajuns într-o nouă fază.

Acest conflict s-a declanşat în urmă cu câteva săptămâni, după ce CJ Cluj a aprobat un nou CA la aeroport şi o procedură de selecţie a directorilor, iar David Ciceo a atacat respectiva decizie în instanţă. Decizia a fost atacată şi de prefectul Clujului, hotărârea fiind în prezent suspendată.

Preşedintele CJ Cluj, Alin Tişe, a prezentat, joi, într-o conferinţă de presă, un act adiţional la contractul de mandat al directorului general al aeroportului Cluj, David Ciceo, pe care l-a acuzat că a manipulat opinia publică pe tema unei aşa zise destituiri din funcţie.

Salariu de director şi după plecarea din funcţie

Potrivit lui Tişe, actul stabileşte că aeroportul trebuie să-i plătească lui David Ciceo un salariu de director şi după ce acesta nu va mai fi director, timp de 12 luni. ZIUA de CLUJ prezintă în facsimil şi ataşat la acest articol documentul primit de la CJ Cluj.

"În momentul în care directorul aeroportului a spus la televizor că vor cădea avioanele dacă nu mai este director, directorul aeroportului era în posesia unui act adiţional la propriul act de mandat, încheiat acum un an, 24 octombrie 2016, semnat de domnul Ciceo şi din partea CA-ului de un domn Pop Ioan, nemaivorbind că la acel moment domnul Ciceo era şi preşedinte al CA-ului , ceea ce el putea, alţii nu puteau. Era în conflict de interese evident.

Dar, ce spune acest contract de mandat ca să vedeţi ce bine este să lucrezi la stat şi de ce este această miză? Spune aşa, în situaţia în care la sfârşitul mandatului directorului general nu se finalizează procedura de selecţie a directorului conform OUG 109/2011, contractul de mandat al directorului se prelungeşte cu o perioadă de 8 luni, sau dacă nu se termină nici atunci procedura, până la data încheierii contractului cu noul director general. Ce înseamnă asta, înseamnă că domnul director ştia când mergea pe televizor şi acuza că pică avioanele, că are un act secret pe care îl ascunde, de care eu ştiam că-l are, care-I dă lui putere să rămână până la concurs.
Mai spune încă un articol, ca să vedeţi ce bine e să lucrezi la stat, spune că la încetarea contractului de mandat, în condiţiile în care nu se ajunge la încheierea unui nou contract cu mandatarul, adică dacă nu câştigă concursul domnul Ciceo, unitatea, aşa se expprimă, la cererea directorului, îi va asigura un loc de muncă în regie pe un post corespunzător pregătirii sale cu salariul de director timp de 12 luni. Ce spuneţi, e senzaţional, nu ?

Şi mai vine încă un articol care spune că, din orice motiv, dacă-l dăm afară, dacă-l găsim beat, aşa pe la 3,4,5, când mai se întâmplă, spune că va primi 6 salarii brute. (...) Ultimul salariu al domnului Ciceo, vă spun şi asta, este 19.400 de lei plus 5.000 de lei de la Asociaţia aeroporturilor, 24.000 în mânuţă, bani frumoşi, în condiţiile în care până acum două luni eu aveam un salariu de 4.900 de lei. Toate salariile de la CJ Cluj sunt publice iar cei de la aeroport îşi ascund veniturile", a declarat Alin Tişe într-o conferinţă de presă.

Alin Tişe a lansat în spaţiul public şi alte acuzaţii grave la adresa conducerii aeroportului.

"Cel mai pervers lucru pe care l-a putut face este că ştia de această hotărâre şi a ascuns-o şi a manipulat ordinar întreaga opinie publică, că el pleacă în data de 17 octombrie, când el avea în mânecă acest contract, ştia că hotărârea noastră nu poate să bată acest act, pentru că era anterior. Practic, acest act, dacă îi întrebaţi pe membrii CA-ului o să vă spună că nu au cunoştinţă de aceste clauze, pentru că acest domn Pop, nu ştie nimeni în ce context şi cum a fost mandatat să semneze, cert este că a fost semnat. Domnul Pop este şi acum membru în CA, din partea Finanţelor. Este inadmisibil să faci asta.

Cu toate riscurile, nu mai suntem dispuşi să alocăm sute de milioane de euro, pe mâna unei mafii care conduce aeroportul astăzi şi care v-am explicat că este mai degrabă făcută din oameni din aceeaşi familie, pe salarii uriaşe, sub pretextul că dacă nu alocăm bani la aeroport , sabotăm zborurile şi nu dorim dezvoltarea judeţului. Ba dorim foarte mult dar dorim să nu mai fure din asta, să nu mai facă pistă mai lungă decât s-a licitat, să nu mai fie preţ mărit cu aproape 12 milioane milioane de euro la pista veche", a spus Alin Tişe.

Preşedintele CJ Cluj nu a dat mai multe informaţii în legătură cu aceste acuzaţii, dar a promis că va reveni pe această temă. "Eu nu sunt pus aici pentru a tolera aceste ilegalităţi pe care această mafie organizată de la aeroport le face. Pentru că o să spun în curând de ce spun că este o mafie organizată la aeroport, lucrurile vor ieşi la iveală, vă asigur", a mai precizat Alin Tişe.

Şeful judeţului a reiterat şi un mai vechi avertisment făcut la adresa lui David Ciceo, că dacă nu va comunica toate datele cerute de CJ Cluj, va cere convocarea CA-ului şi revocarea directorului din funcţie.

David Ciceo: Nu a fost un act secret

Contactat de ZIUA de CLUJ pentru a răspunde acestor acuzaţii, directorul Aeroportului Cluj, David Ciceo, a susţinut:

"Pot să vă spun că actul adiţional nu a fost secret, a fost adus la cunoştinţa Consiliului Judeţean, a Consiliului de Administraţie al aeroportului, deci niciun act adiţional la contractul meu de mandat nu a fost secret".

David Ciceo a spus că nu vrea să facă alte comentarii faţă de acuzaţiile care i s-au adus, pentru că toate afirmaţiile preşedintelui CJ Cluj, Alin Tişe, sunt neadevărate şi că nu comentează afrimaţii nedevărate.

Ioan Pop, semnatarul actului: hotărârea a fost luată de membrii CA

ZIUA de CLUJ a încercat să ia legătura şi cu membrii CA-ului de la aeroport, pentru a afla dacă au cunoştinţă de acest act şi dacă au aprobat acest act adiţional.

Ioan Pop, reprezentantul Directiei de Finanţe în CA-ul de la aeroport şi cel care a semnat documentul în discuţie, a afirmat că această hotărâre a fost asumată de toţi membrii CA-ului de la acea vreme şi că el a fost doar delegat să o semneze pentru că nu putea fi semnată de preşedintele CA-ului, care era, atunci, David Ciceo.

Un alt membru CA, Mircea Avram, fost director al RAADPP, a spus că este în concediu şi va fi disponibil de abia în cursul zilei de mâine. Un alt membru al CA, Irimie Popa, a spus că nu îşi aminteşte de acest act adiţional, dar că va trebui să se documenteze şi va face ulterior unele precizări.

Ceilalţi membri ai vechiului CA ( care au rămas la conducere după atacarea de către prefect a hotărârii CJ Cluj din 22 septembrie), Konnert Agnes şi Federiga Viorel nu au putut fi contactaţi până la publicarea acestui articol.

 

 

Comenteaza