Alin Tișe și-a făcut bilanțul de șef al județului. Proiecte de 77 de milioane de lei

Alin Tișe și-a făcut bilanțul de șef al județului. Proiecte de 77 de milioane de lei
Alin Tişe | Foto: facebook.com/AlinTise

Președintele Consiliului Județean (CJ) Cluj, Alin Tișe, a vorbit, la ZIUA LIVE, despre cele mai importante realizări ale instituției din ultimii patru ani de mandat.

„Este dificil întotdeauna să vorbești despre propriul mandat. A fost un mandat cu bune și cu rele. Proiectele importante pe care le-am promis clujenilor au fost realizate, iar proiectele mari, blocate de ani de zile, pot spune au ajuns la final. Ca bani europeni atrași a fost cel mai bun mandat din ultimii 30 de ani, de când există CJ. Sumele pe care le-am investit în acești patru ani au fost de departe cele mai mari din istoria CJ, 77 milioane de lei alocați în acești ani”, a declarat Alin Tișe.

Cele mai importante reușite ale instituției în cei patru ani de mandat sunt finanțarea sistemului de învățământ din județ și a spitalelor, Centrul de Management Integrat al Deșeurilor (CMID), asfaltarea drumurilor județene sau digitalizarea CJ.

„Un punct important este finalizarea CMID, chiar dacă funcționează în momentul de față printr-o autorizație parțială de mediu. Avem încă un corp de clădire care trebuie finalizat până în decembrie. Putem spune că, după întârzieri de opt ani, am finalizat acest proiect și este dat în funcțiune.

Un câștig foarte important al acestui mandat îl reprezintă numărul mare de kilometri de drumuri județene pe care am reușit să-i asfaltăm, mai ales în ultimii trei ani, după blocajele cu procesele din instanță, care au blocat reabilitarea acestor drumuri. 790 km de drumuri județene din cei 850 km au fost reabilitați”.

Acesta a menționat și proiectul de extindere cu 42 ha de teren de la Pădurea Hoia, Parcul Etnografic Romulus Vuia, care va deveni cel mai mare parc natural din România. „Digitalizarea CJ, prin implementarea proiectului Smart Terittory, eficientizează procesul decizional. Se scurtează considerabil timpul necesar pentru a emite documentele în materie de urbanism”, a explicat președintele CJ Cluj.

"Prin acești bani europeni pe care și în viitor sperăm să îi obținem, vrem să contribuim consistent la creșterea bugetului județului. Nu vreau să spun că în acești patru ani am rezolvat toate problemele oamenilor. Mai sunt foarte multe lucruri de făcut, doar că am făcut pași importanți, pe măsura bugetului, și prin acești bani europeni, în a duce județul la un nivel de dezvoltare pe care clujenii îl așteaptă”.

Comenteaza