Ansamblul imobiliar de pe Soporului, pe masa consilierilor locali

Ansamblul imobiliar de pe Soporului, pe masa consilierilor locali

Proiectul noului ansamblu imobiliar de pe strada Soporului din vecinătatea Parcului Cartodrom se află pe ordinea de zi a Consiliului Local Cluj-Napoca.

Planul Urbanistic Zonal care este supus aprobării prevede o investiție imobiliară pe un teren de circa 2,7 ha delimitat de strada Soporului în partea de sud, culoarul Becașului în partea de nord și canal colector ce deversează în pârâul Becaș în partea de vest.

Terenul este încadrat din punct de vedere urbanistic preponderent în UTR UM3, adică zonă de urbanizare-zonă mixtă cu regim de construire deschis, adiacentă principalelor artere de trafic, iar parțial în zonă verde cu culoar de protecție a apelor și zonă de circulație rutieră, pentru care regulamentul urbanistic prevede obligativitatea realizării unui PUZ.

Pe acest teren se va realiza un ansamblu imobiliar mixt, cu funcțiuni de locuințe colective și spații comerciale la parter, o creșă și spații verzi cu acces public nelimitat. Necesarul de locuri de parcare este de circa 700, dintre care minim 75% vor fi parcări subterane.

Ansamblul imobiliar de pe Soporului, pe masa consilierilor locali

Investitorul cedează 4.884 de metri pătrați de teren primăriei pentru organizarea circulațiilor în zonă. Mai exact se va lărgi strada Soporului la o ampriză de 30 de metri, cu două benzi pe sens și va fi realizată și o stradă nouă cu ampriză de 18 metri, adiacentă pârâului Becaș. Pe strada Soporului și pe noua stradă sunt prevăzute și piste velo și trotuare generoase.

Regimul maxim de înălțime admis în zonă este de 9 etaje (maxim 34 de metri), cu un procent de ocupare a terenului de maxim 50% și un coeficient de utilizare a terenului de 2,4. În cadrul ansamblului imobiliar sunt prevăzute, potrivit documentației din PUZ, corpuri de imobile cu nivel de înălțime diferit după cum urmează: 6 corpuri cu câte 6 etaje, 3 corpuri cu 9 etaje și unul cu 8 etaje plus etaj retras. Clădirea pentru creșă și grădiniță va avea parter și etaj.

Investitorul va trebui să realizeze pe cheltuiala proprie și apoi să predea primăriei clădirea viitoarei creșe. De asemenea, acesta trebuie să realizeze și legătura, respectiv brațul 5, la sensul giratoriu de la intersecția străzii Alexandru Vaida Voevod cu strada Unirii, în corelare cu etapa II a proiectului centurii metropolitane, aceasta având regimul de drum de legătură.

Comenteaza