Şantierul de pe strada Memorandumului se mută pe cealaltă parte. Cum va fi afectat transportul public

Şantierul de pe strada Memorandumului se mută pe cealaltă parte. Cum va fi afectat transportul public
Lucrările de reabilitare a străzii Memorandumului, parte din proiectul european cunoscut sub numele de "Oraşul Comoară", vor continua de joi pe celălalt sens de mers, spre cartierul Mărăşti.

 

Pe parcursul derulării lor, stația de transport în comun de pe această direcţie de mers se va desființa temporar și se vor asigura alte două locații pentru îmbarcare şi debarcare a călătorilor.

Una dintre ele va fi situată pe Bd. 21 Decembrie 1989, între str. Bolyai Janos și Piața Unirii, până la trecerea de pietoni de la hotelul Melody. În acelaşi timp, va fi anulată provizoriu stația Sora, ținând cont de distanța mică până la aceasta, sub 100 m.

Totodată, pentru liniile 9, 22 şi 29 va fi înfiinţată o staţie cu caracter temporar pe str. Regele Ferdinand, în fața magazinului Central, în locul standului taxi, care se va desființa provizoriu.

Zona de lucrări va fi semnalizată cu indicatoare rutiere și cu balize, prin grija executantului lucrării de modernizare a străzii. 

Reprezentanţii primăriei şi-au cerut scuze participanţilor la trafic şi locuitorilor din zonă pentru disconfortul creat şi i-au rugat să se conformeze noilor reglementări de circulaţie.

În proiectul „Refacerea infrastructurii Oraşului Comoară, modernizare căi de acces spre centrul istoric" sunt cuprinse străzile Memorandumului, Moţilor, Avram Iancu şi I. C. Brătianu.

Licitaţia pentru proiect a fost câştigată de societatea Viarom Construct, cu o ofertă de 16,9 milioane de lei, fără taxa pe valoarea adăugată, sumă cu 7,3 milioane mai mică decât valoarea estimată a proiectului, de 24,2 milioane de lei, fără TVA.

Comenteaza