Apă potabilă în localităţile comunei Baciu. Lucrările se apropie de final

Apă potabilă în localităţile comunei Baciu. Lucrările se apropie de final

Unul dintre cele mai importante proiecte ale administraţiei comunei Baciu, cel legat de introducerea apei potabile în satele aparţinătoare, se aporpie de final. 

"Suntem aproape de final cu lucrările în Mera, firma executantă lucrează acum la un rezervor pentru distribuţia apei potabile, şi este aproape finalizată şi lucrarea din Rădaia", a declarat edilul comunei băcene, Ioan Florin Mureşan. 

Lucrarea de alimentare cu apă în localităţile comunei este un proiect la care autorităţile lucrează de patru ani, împărţit pe mai multe faze. În etapa întâi, s-a realizat aducţiunea apei pe 12 km între Viştea şi Rădaia, din fondurile primăriei şi a fost realizată conducta până la şcoala din Suceagu şi până la o cişmea publică, având o valoare simbolică.

În cea de-a doua etapă urmează distribuţia în cele trei sate, Suceagu, Mera, Rădaia, în cadrul unui proiect pe care îl gestionează Compania de Apă Someş (CAS). Lucrările au demarat în luna aprilie a acestui an, iar termentul de execuţie este de un an de zile. 

Valoarea proiectului este de 6,7 milioane de lei.

Comenteaza