Apahida și încă două comune din Cluj trec pe scenariul roșu

Apahida și încă două comune din Cluj trec pe scenariul roșu

Încă trei comune din județul Cluj trec pe scenariul roșu de funcționare timp de 14 zile, după ce rata infectărilor a depășit pragul de 3 cazuri la mia de locuitori.

Începând de duminică, 21 martie, în comunele Apahida (3,45), Recea Cristur (3,68), Sic (3,08), unde incidența cumulată a cazurilor în ultimele 14 zile a depășit pragul de 3 cazuri la1.000 de locuitori, se aplică măsurile aferente scenariului roșu. Decizia a fost luată vineri de Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Cluj, prin Hotărârea nr. 38/19.03.2021, care poate fi consultată AICI.

Astfel, începând de duminică, în comunele Apahida, Recea Cristur și Sic, localurile vor putea funcționa, timp de 14 zile, doar la exterior, barurile și cluburile rămân închise, la fel și sălile de jocuri de noroc și cele de spectacole. De asemenea, evenimentele publice și private sunt interzise, iar la școlile trec de luni în scenariul roșu, astfel că vor merge la cursuri doar copiii de grădiniță și cei din clasele primare, plus jumătate din cei aflați în clasele terminale, unde se va aplica scenariul hibrid.

Comenteaza