Aparatură medicală modernă pentru policlinica de pe Moţilor

Aparatură medicală modernă pentru policlinica de pe Moţilor
Centrul de Diagnostic şi Tratament din Cluj este cea mai mare unitate medicală ambulatorie din România. Executivul Consiliului Judeţean Cluj a hotărât să aloce o sumă importantă de bani în acest an pentru cumpărarea unui aparat medical de investigaţii de ultimă generaţie.

Consiliul Judeţean Cluj a decis includerea în cadrul proiectului de buget care urmează să fie adoptat în următoarea şedinţă a forului judeţean din data de joi, 12 februarie, a intenţiei de alocare a sumei de 968.000 de lei pentru achiziţionarea unui computer tomograf ce va intra în dotarea Ambulatoriul Integrat al Spitalului Clinic Judeţean de Boli Infecţioase din str. Moţilor nr. 19.

Această sumă se adaugă avansului de 100.000 de lei deja alocat de Consiliul Judeţean Cluj în cursul anului trecut pentru achiziţionarea acestui aparat medical de maximă importanţă pentru activitatea spitalului, informează biroul de presă al instituţiei.

Managerul Spitalului Clinic de Boli Infecţioase, Ioan Mureşan, estimează că până cel târziu la  1 mai tomograful va fi pus în funcţiune. Aceasta dacă plenul CJ va aproba propunerea de alocare bugetară venită din partea executivului instituţiei.

Un volum de servicii le vom acoperi din contractul cu Casa de Asigurări de Sănătate, iar serviciile care nu vor putea fi acoperite din acest contract, le vom face contra cost dar la preţuri mult mai mici decât la instituţiile private", afirmă Mureşan. Noul tomograf va fi folosit şi pentru pacienţii internaţi în Spitalul Clinic de Boli Infecţioase, mai spune şeful instituţiei.

Costurile pentru investigaţiile standard vor fi mult mai mici comparativ cu examinarea tip RMN. Ambulatoriul Integrat al Spitalului Clinic de Boli Infecţioase Cluj, din str. Moţilor nr. 19, are o structură cu 20 de specialităţi clinice, se adresează tuturor categoriilor de pacienţi şi, în special, celor cu venituri reduse.

În ultimii cinci ani acestei unităţi medicale i s-au adresat zilnic între 900 şi 1.000 de persoane, mai informează reprezentanţii CJ Cluj.

 

 

Comenteaza