AROBS își face centru de cercetare și date pe Brâncuși

AROBS își face centru de cercetare și date pe Brâncuși

Compania de software AROBS vrea să își ridice un nou sediu care va cuprinde un centru de cercetare și date pe str. Constantin Brâncuși nr. 78. Proiectul a fost avizat de Comisia de urbanism a Primăriei Cluj-Napoca.

”Este vorba despre o parcelă de 991 mp adiacentă cu clădirea Genpact și vizavi de părculețul cu ciuperca de pe această stradă. Propunem o ocupare în L în adâncimea parcelei. Se respectă prevederile din regulamentul de urbanism, avem și avizul de la circulație.

Parcările sunt prevăzute în subsolul clădirii, accesul fiind cu lift și cu loc de așteptare. Clădirea este un centru de date și cercetare pentru cei de la AROBS, iar la parter am propus un spațiu comercial care nu va fi operat de companie, ci va fi închiriat cu funcțiune de alimentație publică pentru a-i servi pe cei care lucrează în clădire și în cele din jur”, a precizat arhitectul Vlad Negru.

Secretarul comisiei a dat citire unei obiecții formulate de un vecin al proiectului propus. Acesta a reclamat volumul prea mare al clădirii care i-ar umbri grădina. Proiectantul a răspuns acestei obiecții, precizând că retragerea propusă de la limita proprietății asigură păstrarea luminii în cea mai mare parte a zilei pe proprietatea învecinată. Proiectul a fost avizat fără alte comentarii.

Ce prevede PUD

Prin planul urbanistic de detaliu se prevede demolarea clădirilor existente pe parcelă, respectiv o casă și anexa și înlocuirea lor cu o clădire cu funcțiune de birouri. Parcela este încadrată în UTR RrM1 destinat restructurării- zonă mixtă cu regim de construire închis.

Procentul maxim de ocupare a terenului (POT), conform planului urbanistic general (PUG), nu depășește 50%, iar coeficientul maxim de utilizare a terenului (CUT), conform PUG, nu trece de 2,6. Accesul pe parcelă, atât auto, cât şi pietonal se face de pe Brâncuși. Clădirea de birouri cu spațiu comercial la parter va avea un regim maxim de înălțime de S+P+ 5E+1R, respectiv o înălțime maximă la cornișă de 22 m.

”Subsolul va fi amenajat cu parcări necesare birourilor, ascensor acces auto și adăpost de protecție civilă pentru 90 de persoane. La parter vor fi spațiu comercial, zonă de birouri, casa de scară cu lift pentru accesul în subsol și nivelurile superioare, ascensor acces auto în subsol, spații tehnice. Etajele superioare vor fi amenajate cu spații de birouri și spații ce vor deservi această funcțiune: sală de conferințe, centru de date, oficiu, grup sanitar. Etajul retras este rezervat spațiului tehnic”, se precizează în PUD.

Accesul pietonal la birouri și spațiul comercial se face direct din trotuarul străzii Brâncuși. Accesul auto pe parcelă se face printr-un gang de lățime 4 m și 3 m înălțime din drumul existent pe latura N-E, colțul estic. Accesul în parcarea subterană se realizează cu ajutorul unui ascensor auto.

Parcările propuse sunt de 23 de locuri, dintre care 20 propuse în subsol și trei platforme de încărcare mașini electrice la nivelul solului. Se vor asigura și 17 locuri pentru biciclete. Din parcelă se va dezmembra terenul grevat de servitute de utilitate publică, în suprafață de 66 mp.

Comenteaza