Asfalt surpat pe două drumuri județene din Cluj. Circulația, mutată pe o rută ocolitoare

Asfalt surpat pe două drumuri județene din Cluj. Circulația, mutată pe o rută ocolitoare

Două drumuri județene s-au surpat în ultimele luni, la Cluj. Consiliul Județean (CJ) a cerut o expertiză și a dat în judecată constructorul.

Este vorba despre sectoarele de drum Dej-Vad și drumul din Mănăstireni. Problema a fost ridicată în cadrul ședinței forului județean de către consilierul PSD Vasile Sălătioan.

"Atât în comuna Vad, limita administrativ-teritorială cu municipiul Dej, acolo am avut lucrări pentru închiderea rampei de gunoi și în urma acestor lucrări s-a surpat mai mult de jumătate din partea carosabilă, de trei-patru luni de zile. Ce se întâmplă acolo? De asemenea, avem o surpare de carosabil și în localitatea Mănăstirea", a arătat Sălătioan.

"Ambele tronsoane de drum au fost pe comitetul de situații de urgență. Am făcut licitații pentru ambele tronsoane, s-au făcut expertize tehnice. Momentan, la Vad se lucrează pentru o rută ocolitoare, pentru că acolo proiectul tehnic prevede să se scoată toată zona drumului județean, adică ambele sensuri de circulație.

Atunci am găsit o rută alternativă, un drum comunal, care se amenajează acum, iar toată circulația va fi deviată pe acel drum, până la execuția lucrărilor. Este vorba despre partea dinspre Someș. Au fost 2 km de drum comunal care au avut nevoie de reparații", a răspuns Liviu Hâncu, director la Direcția de Administrare a Domeniului Public și Privat.

Președintele CJ, Alin Tișe, a adăugat că în cazul acestui drum, institituția a comandat o expertiză tehnică și a dat în judecată constructorul. Potrivit acestuia, o posibilă cauză pentru alunecările de teren ar putea fi închiderea rampei de gunoi de la Dej.

"Facem expertiză pentru a stabili cauzele acelor surpări; suntem în proces cu firma care a construit. Dacă expertiza va arăta că este vina constructorului, acesta va plăti. Sigur, firma spune că nu e de vină, noi spunem că e de vină cineva, dar expertiza și procesul vor lămuri această problemă.

Unii spun că aceste surpări au fost cauzate de retragerea gunoiului din zonă, odată cu închiderea rampei. Au fost zeci de ani în care gunoiul a fost împins sub drum, iar acum s-a întâmplat asta", a spus Tișe.

De asemenea, drumul din Mănăstirea va fi reparat, traficul fiind desfășurat momentan pe un singur sens. "La Mănăstirea am primit săptămâna aceasta expertiza tehnică; urmează să demarăm procedura de licitație pentru proiectare și execuție, în regim de urgență. Doar una dintre benzi este afectată acolo", a transmis Liviu Hâncu.

⇒ Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte ZCJ.RO pe FACEBOOK

loading...
Loading...
Comenteaza