Asfaltare în Baciu. Variante pentru evitarea aglomerației

Asfaltare în Baciu. Variante pentru evitarea aglomerației
| Foto: Facebook/Primăria Baciu

Primăria Baciu le recomandă șoferilor să utilizeze drumurile laterale pentru a evita producerea de ambuteiaje pe strada principală, unde a început asfaltarea.

"Având în vedere că mâine (09.05.2020) începând cu ora 8:00 se va începe asfaltarea pe partea dreaptă pe sensul Cluj Napoca -> Baciu iar în anumite intervale de timp este posibil să existe unele restricții de acces pe / de pe anumite străzi pe strada Transilvaniei, vă recomandăm pe cât posibil să utilizați drumurile laterale ( Magnoliei,Planetelor, Jupiter sau Cantonului, Brădetului, Molidului) pentru a evita producerea de ambuteiaje și pentru a fluidiza cât mai mult traficul. Vă mulțumim pentru înțelegere și colaborare",  transmite Primăria Baciu.

Lucrările de decopertare a Drumul Național (DN) nr. 1F, în comuna Baciu, au început în 27 aprilie, din zona Napolact (km 6), și se vor face, în prima fază, până la km 16 (intrarea pe autostradă la Nădășelu). Pentru a nu îngreuna și mai mult traficul pe raza localității Baciu, semafoarele vor fi scoase din funcțiune în perioada acestor reparații. 

De altfel, de curând a fost dat în funcţiune primul semafor inteligent (în zona Napolact), dintre cele cinci care vor forma unda verde în localitate, iar odată cu finalizarea reasfaltării drumului național traficul auto se va putea efectua în condiţii optime. 

Între proiectele administraţiei comunei se află şi realizarea unui drum expres, denumit "centura Baciu", ar urma să aibă 4,9 km, cu câte două benzi pe sens şi ar face legătura dintre Cluj-Napoca (zona Tetarom 1), prin Baciu, cu nodul rutier de la Nădăşel, unde Autostrada Transilvania se întâlneşte cu DN Cluj - Zalău.

Comenteaza