Atenţie unde vă lăsaţi maşina: topul celor mai periculoase locuri de parcare din oraş

Atenţie unde vă lăsaţi maşina: topul celor mai periculoase locuri de parcare din oraş
Şoferii clujeni care aleg să parcheze sau să staţioneze în mod neregulamentar riscă să se aleagă, în cel mai bun caz, cu o sancţiune contravenţională, iar, în cel mai rău caz, cu maşina ridicată. Aflaţi care sunt cele mai periculoase locuri de parcare din oraş, în funcţie de sancţiunile aplicate.

În primele şapte luni ale anului, inspectorii din cadrul Serviciului Control trafic rutier şi cei ai Serviciului Ordine şi Siguranţă Publică au aplicat peste 11.200 de sancţiuni contravenţionale, cu valoarea cuprinsă între 200 şi 400 de lei, şi au ridicat 1530 autovehicule ale conducătorilor auto care au oprit sau au staţionat neregulamentar pe domeniul public.

Dintre acestea, 21%, şi anume 2.360 de sancţiuni, au fost aplicate în zona parkingurilor clujene. De asemenea, cele mai multe ridicări, mai precis 58%, reprezentând un număr de 890 de autoturisme, au vizat autovehiculele şoferilor care au ales să oprească sau să staţioneze neregulamentar, în loc să parcheze în locurile special amenajate.

Potrivit informaţiilor furnizate de Primăria Cluj-Napoca, cele mai "periculoase" parkinguri din oraş, în funcţie de numărul de sancţiuni acordate sunt, după cum urmează:

1. Parkingul din Piaţa Mihai Viteazu: de aici au fost ridicate nu mai puţin de 600 de autovehicule şi s-au aplicat 916 sancţiuni contravenţionale.

2. Parkingul de la Primărie, cu 120 autovehicule ridicate şi 589 sancţiuni contravenţionale aplicate.

3. Parkingul din Mănăştur: 71 autovehicule ridicate şi 268 sancţiuni contravenţionale aplicate.

4. Parkingul de pe str. Dorobanţilor, de unde au fost ridicate 72 autovehicule, aplicându-se şi 230 sancţiuni contravenţionale.

5. Parkingul de pe str. Băişoara: 11 autovehicule ridicate şi 251 sancţiuni contravenţionale aplicate.

6. Parkingul de pe Fabricii: de aici s-au ridicat doar 16 autovehicule, dar au fost date 106 sancţiuni contravenţionale.

"Cetăţenii care sesizează parcări neregulamentare care împiedică desfăşurarea normală a traficului în oraş se pot adresa Dispeceratului Poliţiei Locale, la numărul de telefon 0264/598784, astfel încât echipa mobilă să intervină în cel mai scurt timp posibil pentru a-i sancţiona pe cei care încalcă legea", transmite Primăria Cluj-Napoca.

 

 

 

Comenteaza