Au abandonat laptop-urile primite gratis ca să se îngroape în hârtii

Au abandonat laptop-urile primite gratis ca să se îngroape în hârtii
Au cumpărat zeci de laptop-uri din bani publici ca să economisească mii de pagini de hârtie tipărită, numai ca să ajungă, acum, tot la mape voluminoase. Vorbim despre consilierii judeţeni din Cluj, care deşi au laptop-uri la dispoziţie, vin la şedinţele deliberativului tot cu tomuri de hârtie.

 

Cele 40 de laptop-uri au fost cumpărate în 2006, pentru 37 consilieri plus oficiali. Pentru 200.000 de lei, CJ Cluj a primit calculatoarele portabile, un server şi câteva cursuri de specializare pentru consilierii de atunci care nu erau familiarizaţi cu folosirea laptop-urilor. Într-un singur an, în 2007, pentru a tipări proiectele de hotărâri ale Consiliului Judeţean se cheltuiau 300.000 lei.

Ioan Petran (PNL) e unul dintre cei mai vechi consilieri judeţeni: merge acum pe al 10-lea an în deliberativul judeţean. A primit în 2007 unul dintre laptop-urile cumpărate de CJ, dar îl foloseşte extrem de rar. "Ultima dată l-am folosit acum un an", spune el. "E intact, într-o geantă la mine la birou la Politehnică (UTCN-n.red.), dacă vrei ţi-l fac cadou". De ce nu folosesc consilierii judeţeni laptop-urile cumpărate din bani publici şi primite cadou? "Habar nu am", recunoaşte Petran. "Sunt depăşite din punctul de vedere al tehnologiei, dar ca să consulţi un proiect de HCJ şi să intri pe site, aia poţi face şi cu ele. Nu e un motiv pentru a nu-l folosi. Nu ştiu de ce nu-l folosim".

Dacă s-ar cumpăra alte aparate noi, le-ar folosi consilierii? "Nu e sigur", crede Petran. Oricum, spune el, proiectele de HCJ sunt trmise consilierilor în format electronic, pe adresele de e-mail. "Proiectele de HCJ se tipăresc pentru toată lumea doar la şedinţele extraordinare; dacă s-ar lista totul la cele ordinare, n-ar ajunge doi munţi de hârtie", spune el.

 

Etichete
Comenteaza