Video Au fost deschise două centre de colectare a deșeurilor, la Cluj

Au fost deschise două centre de colectare a deșeurilor, la Cluj

Primăria Cluj-Napoca a inaugurat astăzi două centre de colectare selectivă a deșeurilor voluminase, electrice și a celor provenite din construcții.

"Aceste centre, pe lângă punctele gospodărești obișnuite din cartiere, permit cetățenilor să aducă gratuit deșeurile voluminoase, adică paturi, canapele, dulapuri, dar și deșeurile din construcții și orice deșeuri electrice. Evident, pe lângă aceste categorii speciale de deșeuri, se asigură colectarea de hârtie, plastic, metal, conform prevederilor legale. Am deschis acest centru pentru a diminua numărul rampelor clandestine din oraș și a le atrage atenția clujenilor că sunt sancțiuni foarte mari pentru crearea de rampe clandestine. (...) Aceste amenzi sunt între 3.000 și 6.000 de lei. Anul acesta am aplicat amenzi în valoare de peste un milion de lei și acțiunile se vor intensifica", a declarat primarul Emil Boc, prezent la inaugurare.

Cele două centre se află în Mărăști, sub podul Fabricii, respectiv în Mănăștur, pe strada Bucium.

"Dacă cetățeanul nu dorește să vină aici cu deșeurile, poate să dea un telefon la firmă sau la Primărie și va fi dirijat de acolo la firma de salubritate, care vine acasă cu un container, pune deșeurile în acesta și îl transportă la centru, pentru o sumă modică de transport", a adăugat primarul.

Pe lângă aceste centre de colectare, edilul a anunțat că luni vor fi amplasate toate cele 14 unități inteligente de colectare selectivă a deșeurilor. Fiecare unitate va avea trei fracții: plastic, carton și hârtie și deșeuri menajere. "Sunt cu alimentare solară, cu senzori, au sistem de compactare a deșeurilor și sesizează firma de specialitate prin computer când este aproape de a fi plin", a arătat Boc.

Acestea pot fi găsite la următoarele locații: pe Memorandumului, pe George Coșbuc, în Piața Lucian Blaga, în Piața Unirii, pe Bulevardul Regele Ferdinant, pe Splaiul Independenței, pe strada Observatorului, la baza sportivă Gheorgheni, pe Bulevardul 21 Decembire, pe strada Emil Isac, pe Bulevardul Eroilor, în Piața Mihai Viteazu, în Piața Gării și pe Calea Florești.

"Pe această cale, dorim să arătăm că respectul față de mediu, la Cluj, nu este doar o vorbă în vânt, este o realitate, pentru că avem cetățeni extrem de responsabili. Administrația doar încearcă să țină pasul cu mentalitatea clujenilor, pe care îi felicităm și le mulțumim", a conchis edilul.

Comenteaza