Au fost finalizate lucrările de întreținere pe drumul Bologa (DN 1) – Săcuieu

Au fost finalizate lucrările de întreținere pe drumul Bologa (DN 1) – Săcuieu
Pe drumul judeţean DJ 103H Bologa (DN 1) – Săcuieu au fost finalizate lucrările de întreţinere demarate în prima decadă a lunii trecute.

Lucrările au vizat un tronson în lungime de 12,25 de kilometri, de la kilometrul 0+000 până la kilometrul 12+250 şi au constat în înlăturarea denivelărilor prin frezare, plombări cu emulsie bituminoasă prin stropiri succesive, plombări cu beton asfaltic, tratarea burduşirilor şi tasărilor, aşternerea de covor asfaltic, completarea acostamentelor cu material pietros, curăţare podeţe, şanţuri şi rigole, precum şi cosirea vegetaţiei din apropierea căii de rulare. De asemenea, pe un sector de drum în lungime de 3 kilometri aflat pe raza localității Bologa au fost realizate și lucrări de așternere de covor asfaltic.

„Mă bucur că am reușit să finalizăm în bune condiții repararea acestui sector de drum cu o importantă funcție turistică. În același timp, având în vedere condițiile meteo specifice anotimpului în care ne aflăm, am cerut societăților implicate să se mobilizeze la maxim și să profite de zilele însorite, astfel încât ritmul și calitatea lucrărilor să fie cât mai ridicate", a precizat Președintele Consiliului Județean Cluj, Alin Tișe.

Reamintim în acest context faptul că, în cursul anului trecut, a fost asfaltat şi sectorul de drum cuprins între localităţile Săcuieu şi Scrind, astfel că reabilitarea integrală a drumului judeţean DJ 103H Bologa - Scrind - Săcuieu crează o legătură rapidă şi utilă între drumul național DN1, prin localitatea Bologa şi drumul judeţean DJ 108C, care traversează zona turistică Răchiţele - Prislop - Ic Ponor. În acest fel s-a scurtat, în mod considerabil, un traseu care anterior necesita folosirea drumului național DN1, din localitatea Bologa până la Huedin, apoi a drumului naţional DN1 R, de la Huedin până în localitatea Călata, şi a drumului judeţean DJ 108C, pe direcţia Călata - Mărgău - Scrind.

Comenteaza