Au început lucrările de asfaltare pe o nouă bucată din Drumul Bistriţei, lotul 1

Au început lucrările de asfaltare pe o nouă bucată din Drumul Bistriţei, lotul 1
| Foto: Facebook/CJ Cluj

Consiliul Județean (CJ) Cluj a informat că au început lucrările de asfaltare a zonelor deteriorate de pe pe sectorul de drum situat între localitățile Pălatca - Petea, drumul județean 161G.

Lucrările de intervenție imediată executate de Consiliul Județean Cluj pe drumurile județene 161G și 172A – Drumul Bistriței (Lot 1) se desfășoară în ritm alert.

Astfel, în această etapă au demarat lucrările de asfaltarea a zonelor deteriorate pe mari suprafețe identificate pe sectorul de drum situat între localitățile Pălatca și Petea, pe drumul județean 161G.

În ansamblu, lucrările de remediere vizează tronsoanele de drum situate pe drumul județean 161G Sucutard – Chiriş – Petea – Pălatca – Vaida Cămăraş – DN 16 și DJ 172A limită cu județul Bistrița-Năsăud – Țaga, parte a Drumului Bistriței – Lot 1.

„Prin aceste lucrări urmărim, ca prim pas, să oferim condiții normale de circulație pe aceste drumuri județene. În ceea ce privește continuarea lucrărilor de modernizare și reabilitare, licitația de achiziție a execuției lucrărilor se află în plină desfășurare”, a declarat Alin Tişe, preşedintele CJ Cluj

În funcție de starea în care se află sectoarele de drum vizate, lucrările constau în remedierea degradărilor structurale prin frezarea suprafețelor afectate și realizarea unui tratament bituminos, semnalizarea în mod corespunzător a întregului traseu, asigurarea colectării, scurgerii și evacuării apelor prin realizarea de șanțuri, dar și asigurarea stropirii cu apă în interiorul localităților în perioada caldă pentru prevenirea apariției prafului în mari cantități.

⇒ Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte ZCJ.RO pe FACEBOOK şi pe Instagram

Comenteaza
loading...