Au luat de la drumuri ca să dea la pistă şi n-au primit nimic de la Guvern

Au luat de la drumuri ca să dea la pistă şi n-au primit nimic de la Guvern
Pentru a acoperi lucrările la pista aeroportului, conducerea Consiliului Judeţean a luat banii din bugetul destinat drumurilor. Consilierul PDL Steluţa Racolţa arată că reprezentanţii USL s-au lăudat degeaba că vor aduce bani de la Guvern.

Vicepremierul Liviu Dragnea s-a lăudat degeaba că va trimite bani pentru pista aeroportului, a atras atenţia consilierul PDL Steluţa Racolţa. Ea a precizat că pentru acoperirea lucrărilor la pistă s-au luat bani din bugetul alocat drumurilor, mai exact din banii de care dispunea Regia Autonomă de Administrare a Domeniului Public şi Privat (RAADPP). Cum Consiliul Judeţean n-a primit nici un ban de la guvern, bugetul RAADPP a fost reîntregit tot din resursele administraţiei judeţene.

La ultima şedinţă de Consiliul Judeţean a avut loc şi o rectificare bugetară, iar RAADPP a primit suma de 1,5 milioane de lei. Consilierul PDL Steluţa Racolţa a explicat că administraţia judeţeană avea obligaţia să reîntregească bugetul RADPP (folosit în proporţie de 90% pentru reabilitarea drumurilor), având în vedere că acestei structuri i s-au luat foarte mulţi bani pentru a se acoperi o parte din lucrările de la noua pistă a aeroportului. "Vicepremierul Liviu Dragnea s-a lăudat că va trimite bani pentru noua pistă a aeroportului. Unde sunt aceşti bani? Clujul n-a primit nimic. Pentru lucrările la pistă s-au luat banii de la Drumuri, iar Consiliul Judeţean a fost nevoit acum să-i pună înapoi din propriul buget. S-au lăudat degeaba domnii de la USL", a comentat Steluţa Racolţa.

Preşedintele Consiliului Judeţean, Horea Uioreanu, recunoaşte că nu a primit încă nici un ban de la guvern, dar mai speră încă. "Mai este o lună din acest an. Eu cred că vom primi chiar anul acesta. Nu e târziu nici anul viitor, desigur", a spus Uioreanu. El spune că nu vede nimic grav în faptul că s-au luat nişte bani de la RAADPP pentru a se plăti lucrările la pista aeroportului. "Am luat o sumă de la RAADPP şi acum am pus-o înapoi. Chiar le-am dat înapoi puţin mai mult decât am luat. Nu văd care e problema", a spus Uioreanu. Noua pistă a aeroportului clujean, de 2.100 de metri, costă administraţia judeţeană peste 188 de milioane de lei (fără TVA). Până în prezent s-au achitat pentru pistă peste 80.000.000 de lei. iBanii trebuie achitaţi în totalitate până la jumătatea anului 2014.

Comenteaza