Autorizaţii de construire ilegale la Cluj. Raportul Corpului de control al premierului

Autorizaţii de construire ilegale la Cluj. Raportul Corpului de control al premierului
Corpul de control al prim-ministrului a sesizat anul trecut Parchetul după ce, în urma a 56 de acţiuni de control, a fost constatată existenţa unor posibile fapte penale. Patru dintre acestea au fost semnalate în judeţul Cluj.

Corpul de control al prim-ministrului a găsit posibile nereguli la Inspectoratul Județean în Construcții Cluj. Este vorba de nu mai puţin de 57 de autorizaţii de construire acordate în anul 2009.

"Urmare a controlului efectuat la Inspectoratul Județean în Construcții Cluj, a fost întocmită Nota de informare cu privire la emiterea, cu încălcarea dispozițiilor legale, a unui număr de 57 de autorizații de construire, în municipiul Cluj - Napoca, în perioada 05.01.2009 - 12.01.2009, înregistrată cu nr. 1062/1/I.L./12.05.2015, constatându-se o posibilă faptă de natură penală, nota fiind înaintată Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție. Nota de informare a fost transmisă și la Ministerul Afacerilor Interne, Ministerul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice, Instituția Prefectului - Județul Cluj, Inspectoratul de Stat în Construcții, Serviciul Român de Informații, Departamentul de Informații și Protecție Internă și Agenția Națională de Integritate", se arată în raportul pe anul 2015.

Probleme au fost constate şi în trei comune din judeţ, Sic, Iclod şi Valea Ierii. La Sic posibilele fapte de natură penală au legătură cu realizarea proiectului de investiții „Alimentarea cu apă a comunei Sic, județul Cluj", la Iclod cu cu implementarea proiectului „Amenajare de parcuri publice şi locuri de joacă pentru copii", iar la Valea Ierii cu cu implementarea proiectului „Dezvoltarea infrastructurii sportive a comunei Valea-Ierii, județul Cluj, prin construirea unui stadion comunal".

În fiecare dintre cazuri, Corpul de control al premierului a sesizat Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție. Alte sesizări au fost transmise Prefecturii judeţului, Curţii de conturi a României şi altor instituţii.

 

Etichete
Comenteaza