Video Autostrada A10 Sebeș-Turda: Cum rezolvă grecii de la Aktor alunecarea de teren de la Oiejdea

Autostrada A10 Sebeș-Turda: Cum rezolvă grecii de la Aktor alunecarea de teren de la Oiejdea
| Foto: ziarulunirea.ro

Constructorul grec efectuează lucrări de consolidare în zona alunecării de teren de la km 19+800 pe autostrada A10 Sebeș-Turda și a început să monteze protecții antierozionale.

În acest an se va putea circula pe autostradă de la Sebeș la Turda și mai departe spre Cluj, în cel mai rău caz cu mici restricții și limitări de circulație în zona alunecării de teren de la Oiejdea, transmite Ziarul Unirea

Antreprenorul grec Aktor, al autostrăzii A10 Sebeș-Turda, lotul 2, a început să lucreze serios la alunecarea de teren de la Oiejdea, unul dintre punctele cheie pentru deschiderea traficului rutier în acest an, pe segmentul de autostradă dintre Alba Iulia și Aiud. În acest moment constructorul efectuează lucrări de consolidare în zona alunecării de teren de la km 19+800 și a început să monteze protecții antierozionale.

CNAIR și ministrul Catalin Drulă au găsit însă o soluție pentru a deschide traficul pe autostradă în acest an, indiferent dacă lucrările la alunecare vor fi finalizate sau nu. În această zonă, dacă lucrările la alunecarea de teren nu vor fi finalizate până la finalul lunii octombrie 2021, se va realiza o platformă înspre DN 1, iar traficul va fi deviat prin această zonă, desigur cu restricții și limitări de viteză.

Soluția de a deschide traficul în acest an chiar cu limitări de viteză, pe o porțiune de 300-400 de metri este incomparabil mai bună decât alternativa, adică circulația doar pe DN 1, în coloană, bară la bară.

La această oră, cu mici excepții, pe aproape toți cei 24.5 kilometri din lotul 2 este turnat stratul de binder (al doilea strat de asfalt). Practic, pe tot lotul mai trebuie turnat numai stratul de uzură (ultimul strat de asfalt). Grecii de la Aktor vor să mai aducă un asfaltator pentru a impulsiona lucrările.

Sursa: ziarulunirea.ro

Comenteaza