Autostradă gata lângă Turda, dar nu se circulă pe ea FOTO

Autostradă gata lângă Turda, dar nu se circulă pe ea FOTO
Este vorba de tronsonul 4 al autostrăzii Sebeş-Turda, de 16,3 km, dintre Turda şi localitatea Decea.

Asociaţia Pro Infrastructura a publicat pe pagina de Facebook mai multe fotografii făcute în ajun de Crăciun dar şi o întrebare către autorităţi despre când se va putea circula pe această bucată de autostradă.

"Ieri un membru al comunității noastre a surprins câteva cadre de pe lotul 4 al Autostrăzii A10 Sebeş-Turda, constructor Porr. Așa cum se poate observa din fotografii, atât în zona Stejeriș cât și la alunecare aliniamentul autostrăzii este practic finalizat.

Deși am putea circula în perioada imediat următoare, în deplină siguranță, Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere nu își asumă deschiderea decât după ce lucrările vor fi 100% gata. Va trebui să așteptăm finalizarea CIC (Centrul de Întreținere și Coordonare, inclusiv sistemul ITS), dar și execuția soluției de consolidare în dealul care a alunecat masiv în toamnă.

Când vom putea folosi acest tronson de 16,3 km? Greu de spus. Sperăm în primăvară, dar nimic nu este sigur", au scris cei de la Pro Infrastructura.

În judeţul Cluj mai este gata un tronson de autostradă, între Gilău şi Nadăşel, de 8,7 km, pe care nu se poate circula, pentru că podul care urmează să facă legătura între această bucată şi cea dintre Gilău şi Câmpia Turzii nu este finalizat.

Comenteaza