Autostrada Transilvania ar putea fi construită în regim de drum judeţean la Cluj VIDEO

Autostrada Transilvania ar putea fi construită în regim de drum judeţean la Cluj VIDEO
Două tronsoane din Autostrada Transilvania - Gilău-Nădăşel şi Cîmpia Turzii până la limita cu judeţul Mureş - ar putea fi construite cu banii Consiliului Judeţean Cluj, în regim de drum judeţean, cel puţin deocamdată.

"Am făcut o solicitare oficială către Ministerul Transporturilor prin care dorim să ne implicăm în rezolvarea în regim de urgenţă în finalizarea autostrăzii în Cluj. Tronsoanele trebuie scoase la licitaţie în regim de urgenţă, pentriu că în momentul de faţă autostrada preia doar maşinile care vin dinspre Oradea şi nu rezolvă problema pentru Turda şi nici pentru intrarea dinspre Sălaj în Cluj-Napoca", a spus preşedintele CJ Cluj, adăugând că în acest caz costurile pentru instituţie ar fi "suportabile, mai ales că anul viitor nu vom avea presiunea stadionului", cu referire la costurile pentru stadionul Cluj Arena, care urmează să fie dat în folosinţă peste mai puţin de o lună.

Acesta spune că lucrările ar urma să coste 300.000 euro pe kilometru. "Nu urmărim să construim o autostradă, pentru că nu avem sumele necesare de bani. L-am putea face în regim de drum judeţean cu două benzi, după care îl vom putea extinde la patru benzi", a spus Tişe. Este vorba în total de 17 kilometri de drum, care ar urma să coste aproximativ 5 până la 7 milioane de euro, "lucru care nu ar fi o problemă la nivelul judeţului, pentru că ar scoate tot traficul greu. Acum traficul este scos doar parţial", a conchis Tişe. El adaugă că lucrările ar putea fi terminate într-un an.

Comenteaza