Avans îmbucurător pe şantierul celui mai dificil tronson al Autostrăzii Transilvania FOTO/VIDEO

Avans îmbucurător pe şantierul celui mai dificil tronson al  Autostrăzii Transilvania FOTO/VIDEO
Asociţia Pro Infrastructura a publica o filmare aeriană de pe aproximativ 7 din cei 17,9 km ai lotului construit de Astaldi-Max Boegl pe Autostrada A3 între nod Chețani (Luduș) și nod Iernut. Acest tronson este unul din cele 5 segmente ale Autostrăzii Transilvania care leagă Câmpia Turzii de Târgu Mureș.

"Am rămas plăcut surprinși de stadiul lucrărilor pe acești 7 din cei 8 km care au primit autorizație de construire în luna mai 2017. Așa cum puteți vedea, pentru o perioadă de execuție de 7 luni, avansul este foarte bun. Avem progres vizibil la structurile importante și chiar scurte segmente cu asfalt. Luna trecută s-a emis autorizație de construire și pentru restul lotului pentru coridorul inițial, urmând ca în 2018 (sperăm în cel mai scurt timp) să vedem autorizate și lucrările pentru care sunt necesare exproprieri suplimentare.

Acest tronson este cel mai lung (17,9 km) și cel mai dificil dintre toate cele 5 care unesc Câmpia Turzii de Târgu Mureș. Principalele structuri sunt: podul "dublu" peste Mureș din mijlocul localității Bogata (autostrada trece în doar câteva sute de metri de două ori peste râu), podul peste Mureș și peste calea ferată în apropiere de Luduș (la "granița" cu lotul vecin construit de Straco) și nodul Iernut (include pasaj DN14A). Avem și provocări majore de ordin birocratic: exproprierile în Bogata și în nodul Iernut dar și relocările de stâlpi electrici (LEA) care deservesc uriașa Termocentrală Iernut.

La final de noiembrie, raportul de progres oficial dat publicității de CNAIR arăta un stadiu fizic de execuție de 17% pentru acest proiect. În acest moment, estimarea noastră realistă pentru finalizarea acestui contract este perioada septembrie-octombrie 2019", scriu reprezentanţii Asociaţiei Pro Infrastructura. 

 

Comenteaza