Avem viceprimar. Unanimitate pentru Olah

Avem viceprimar. Unanimitate pentru Olah
Consilierii locali au ales, marţi, noul viceprimar al Clujului. Este vorba despre Olah Emese, de la UDMR, avocat de profesie.

Reprezentanta UDMR a beneficiat de unanimitate, 25 de voturi din tot atâtea exprimate; ea o înlocuieşte pe Horvath Anna, care şi-a depus demisia în urma dosarului de corupţie în care este judecată. "Mult succes, multă putere, pentru că aveţi nevoie", a spus celălalt viceprimar, Dan Tarcea, după ce Olah a depus jurământul.

"Vă mulţumesc pentru vot şi pentru încredere. Începe o etapă din viaţa mea, foarte interesantă. Sper să am puterea să fac faţă. Promit că voi face toate eforturile să am rezultate şi sper într-o colaborare fructuoasă", a menţionat Olah.

"Îi urez bun venit în executiv domnişoarei Olah Emese. Profitând de experienţa sa de specialitate, sunt convins că vom reuşi să rezolvăm în bună parte problemele oraşului, aşa cum şi cu doamna Horvath am colaborat foarte bine", a fost mesajul primarului Emil Boc.

Olah este consilier local pentru al doilea mandat consecutiv. Este de profesie avocat şi are un cabinet pe Calea Dorobanţilor. „Nu este o decizie foarte uşor de luat, pentru că ar trebui să mă suspend din avocatură. Dacă interesul organizaţiei o cere, nu am altă opţiune decât să mă supun. Financiar nu este foarte rentabil, dar mi-ar plăcea să pot ajuta comunitatea", declara consilierul local, pentru ZIUA de CLUJ.

Potrivit declaraţiei sale de avere din 2016, Olah deţine un apartament în Floreşti, un autoturism Opel Astra şi o motocicletă Suzuki Marauder, respectiv depozite în bănci de 28.000 de euro şi de 21.000 de lei. Între 2010 şi 2015, a obţinut, prin atribuire directă, contracte de asistenţă juridică la trei primării cu edili şefi UDMR: Suatu, Mociu şi Izvorul Crişului.

Horvath a demisionat din funcţia de viceprimar în 21 martie, urmând să activeze ca vicepreşedinte executiv al UDMR pe probleme de administraţie locală. Aceasta este cercetată sub control judiciar de către Direcţia Naţională Anticorupţie (DNA) pentru trafic de influenţă, după ce, în 10 octombrie 2016, procurorii au efectuat percheziţii la primărie şi la domiciliul său, suspectând nereguli în finanţarea campaniei electorale pentru alegerile locale din iunie 2016.

În 13 octombrie, Horvath a anunţat, pe o reţea de socializare, că îşi va lua concediu fără plată pe durata celor 60 de zile de control judiciar dispuse de DNA, considerând că ar fi incorect să obţină remuneraţie în condiţiile în care nu poate presta munca la care s-a angajat.

Ea a contestat măsura controlului judiciar în instanţă, inclusiv la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, dar demersurile sale au fost respinse. Aceasta a deţinut funcţia de viceprimar al Clujului din 2012.

Comenteaza