Breaking news Apahida, Chinteni, Baciu și încă un oraș din Cluj intră în SCENARIUL ROȘU

Apahida, Chinteni, Baciu și încă un oraș din Cluj intră în SCENARIUL ROȘU

Masca de protecție devine obligatorie în toate spațiile publice, se închid localurile, iar școlile și grădinițele trec în scenariul 3 de funcționare în alt oraș din județ, plus alte cinci comune, printre care Baciu, Apahida și Chinteni.

Având în vedere că rata de incidență cumulată a cazurilor de coronavirus în ultimele 14 zile a depășit pragul de 3/1.000 locuitori în orașul Huedin și în comunele Apahida, Baciu, Borșa, Chinteni și Jichișu de Jos, Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Cluj a aprobat hotărârea nr. 67.

Prin aceasta s-a dispus ca, începând cu data de 28 octombrie, ora 00:00, pe o perioadă de 14 zile, să fie aplicate mai multe măsuri pentru implementarea prevederilor hotărârii de guvern nr. 856/2020 privind prelungirea stării de alertă pe teritoriul României.

"Se instituie obligația purtării măștii de protecție, astfel încât să acopere nasul și gura, pentru toate persoanele care au împlinit vârsta de 5 ani, în toate spațiile publice deschise. Organizarea și desfășurarea activității cinematografelor, instituțiilor de spectacole sau concerte este interzisă.

Activitatea cu publicul a operatorilor economici care desfășoară activități de preparare, comercializare și consum al produselor alimentare sau băuturilor alcoolice și nealcoolice, de tipul restaurantelor și cafenelelor, în interiorul clădirilor, este interzisă.

Activitatea restaurantelor și a cafenelelor din interiorul hotelurilor, pensiunilor sau altor unități de cazare, este permisă doar pentru persoanele cazate în aceste unități. Pentru operatorii economici prevăzuți la punctele 3 și 4 se permite prepararea hranei și comercializarea produselor alimentare și băuturilor alcoolice și nealcoolice care nu se consumă în spațiile respective.

Prepararea, comercializarea și consumul produselor alimentare și băuturilor alcoolice și nealcoolice sunt permise în spațiile special destinate dispuse în exteriorul clădirilor, în aer liber (terase). Nu este permisă activitatea în baruri, cluburi și discoteci. Activitatea cu publicul a operatorilor economici licențiați în domeniul jocurilor de noroc este interzisă".

S-a aprobat și hotărârea nr. 68, prin care s-a modificat funcţionarea unităţilor de învățământ din județ, ca urmare a schimbării situației epidemiologice: din 28 octombrie, trecerea la scenariul 3 pentru toate unitățile de învățământ preuniversitar din Huedin și comunele Apahida, Baciu, Borșa, Chinteni, Jichișu de Jos; din 26 octombrie, trecerea la scenariul 2 la Grădinița cu Program Prelungit Sfânta Maria Turda.

⇒ Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte ZCJ.RO pe FACEBOOK şi pe Instagram

loading...
Comenteaza