Bani de la Guvern pentru Capitala Tineretului. Ce sumă va fi alocată

Bani de la Guvern pentru Capitala Tineretului. Ce sumă va fi alocată
Conform reprezentanților Ministerului Tineretului și Sportului, inițiativele tinerilor din proiectul Cluj, Capitală Europeană a Tineretului 2015 ar putea beneficia de sprijin financiar de la Guvern. O parte din bani vor fi alocaţi ONG-urilor, iar altă parte Primăriei Cluj-Napoca.

Secretarul de stat al MTS, Cristian Cosmin, a transmis reprezentanților Federației SHARE faptul că Ministerul Tineretului și Sportului va asigura în cursul acestui an o finanțare de circa 1 milion de lei, prin concursuri de proiecte, pentru inițiativele organizațiilor non-guvernamentale care vor desfășura proiecte la Cluj-Napoca în 2015,  în cadrul programului Capitala Europeană a Tineretului.

Totodată, reprezentanții Guvernului României au discutat despre alocarea sumei de 3 milioane de lei pentru Primăria municipiului Cluj-Napoca, în vederea organizării la nivel local a unui nou concurs de proiecte ce vizează sectorul de tineret și programul Youth@Cluj-Napoca 2015.

La sfârştul lunii ianuarie o delegație a Guvernului României condusă de Cristian Cosmin, Secretar de stat - Ministerul Tineretului și Sportului, a fost prezentă la Cluj-Napoca pentru discuţii despre proiectul de interes național "Cluj-Napoca 2015, Capitala Europeană a Tineretului".

Delegația guvernamentală a avut alături de conducerea Federației SHARE Cluj-Napoca întâlniri și consultări cu reprezentanți ai instituțiilor și organizațiilor implicate în programul "Cluj 2015": Primăria municipiului Cluj-Napoca, Instituția Prefectului Cluj, Direcția Județeană de Tineret și Sport Cluj, Casa de Cultură a Studenților Cluj și cu reprezentanți ai celor 37 de organizații non-guvernamentale membre ale Federației SHARE Cluj-Napoca.

În cadrul acestor întâlniri a fost discutată „Strategia Naţională pentru Tineret 2015 - 2020", aprobată de Guvernul României la data de 14 ianuarie 2015 și modul în care se integrează în strategie programul "Cluj-Napoca 2015 - Capitala Europeană a Tineretului", posibilitățile concrete de sprijin guvernamental pentru sectorul de tineret clujean, proiectele naționale din cadrul programului "Cluj 2015" și etapele următoare pentru avansarea propunerilor venite din partea Federației SHARE Cluj-Napoca.

 

 

 

Comenteaza