Bani pentru plăcuţe multilingve, de la CJ Cluj la Primăria Cluj-Napoca VIDEO

Bani pentru plăcuţe multilingve, de la CJ Cluj la Primăria Cluj-Napoca VIDEO
Primăria Cluj - Napoca a primit din partea Consiliului Judeţean 60.000 de lei, bani cu care să monteze plăcuţe multilingve pe monumente şi clădiri istorice. Primăria spune, însă, că nu a solicitat aceşti bani.

Consiliul Judeţean a împărţit astăzi bani în teritoriu. Singura alocare pentru capitala judeţului a fost pentru plăcuţele multilingve.

"Noi, astăzi, n-am aprobat amplasarea niciunei plăcuţe. Noi, practic, nici nu putem face asta. Noi am aprobat o finanţare, o cofinanţare, practic, la un proiect pe care Primăria va putea să-l aprobe sau nu, în viitor", spune preşedintele Consiliului Judeţean Cluj,  Alin Tişe.

Şeful judeţului a recunoscut că primăria clujeană nu a solicitat aceşti bani. "Da, proiectul a fost promovat de mine", a spus el.

Opoziţia din Consiliul Judeţean a votat împotriva acestei alocări.  "Este o nouă epopee borduriadă, panseluţe şi altele, adică să aruncăm banii acuma, într-o perioadă de criză, să facem o cofinanţare pe a monta plăcuţe pe monumente istorice, e o chestiune nelalocul ei", spune Dan Canta (PSD).

Cu totul altul a fost punctul de vedere al UDMR. "Ceea ce văd în această idee, finanţată de Consiliul Judeţean, este un semn de normalitate, pe care ne-o dorim la orice nivel şi se vede că se poate", spune Vakar Istvan (UDMR).

Proiectele de investiţii pentru care Primăria a solicitat finanţare de la Consiliul Judeţean sunt Sala Polivalentă, Centrul Cultural Transilvania, programul de modernizare a străzilor şi programul de iluminat public.

Montarea plăcuţelor multilingve pe monumente şi clădiri istorice este una din cele trei pretenţii nerezolvate din totalul de 11 condiţii puse de UDMR pentru a rămâne în coaliţie cu PDL la Cluj. Celelalte două solicitări care nu au primit încă răspuns sunt montarea de plăcuţe trilingve la intrările în municipiu şi îndepărtarea plăcuţelor de pe statuia lui Baba Novac, clădirea fostului hotel Biasini şi casa Matei Corvin.

Etichete
Comenteaza