Bătaia cu perne continuă la consiliul judeţean. Oleleu, acuzat de abuz în serviciu, iar Seplecan, făcut clovn politic

Bătaia cu perne continuă la consiliul judeţean. Oleleu, acuzat de abuz în serviciu, iar Seplecan, făcut clovn politic
Războiul dintre Seplecan şi Oleleu continuă. Consilierul judeţean din partea PNL Mihai Seplecan îl acuză pe sociale-democratul Ioan Oleleu de abuz în serviciu, după ce acesta ar fi efectuat nişte plăţi nejustificate către o firmă aflată în insolvenţă.

Mihai Seplecan susţine că vicepreşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Cluj, Ioan Oleleu, a semnat un cec în valoare de 309.048,72 lei către SC Confort SA, firmă aflată în insolvenţă din 2012 şi cu datorii de aproape 14 milioane de lei către CJ, pentru efectuarea unor plăţi la viitorul Centrul de Management Integrat al Deşeurilor (CMID), groapa de gunoi cu probleme a Clujului.

Potrivit lui, emiterea cecului a avut loc în ziua în care Aeroportul Internațional "Avram Iancu" a fost listat în Centrala Incidențelor de Plăți a BNR, fapt ce denotă "rea credință, neglijență sau abuz în serviciu" din partea lui Oleleu.

"Ce nu pot să lămuresc eu este legalitatea plății în valoare de de 309.048,72 lei făcute în acea zi către SC Confort SA, firmă aflată în insolvență și cu o datorie substanțială față de CJ Cluj. Conform expertului firmei care se ocupă de insolvența SC Confort SA, "CJ Cluj a depus la dosar o declarație de creanță însumând 177.902.099,24 lei. Ca urmare a verificărilor efectuate, administratorul judiciar a înscris în tabelul preliminar cu drept de vot suma de 29.115.057,69 lei reprezentând avansuri acordate în cadrul contractual și daune de întârziere. Diferența până la suma solicitată a fost înscrisă în tabelul preliminar sub condiție până la momentul îndeplinirii sarcinilor asumate de debitoare. Prin sentința civilă 1255/2013 pronunțată în dosarul 8287/30/2012/a21 judecătorul sindic dispune înscrierea acestui creditor în tabelul de creanțe cu suma de 13.992.440,37 lei cu titlu de creanță chirografară sub condiție și înlăturarea din tabelul definitiv a sumei de 163.909.658,87 lei. Suma de 13.992.440,37 lei este compusă din: 12.202.317,04 lei, avans acordat de CJ Cluj potrivit acordului contractual nr. 1/116/05.01.2012 și 1.790.123,33 lei, avans acordat de CJ Cluj potrivit acordului contractual nr. 6/2454/10.02.2012", a transmis Seplecan printr-un comunicat de presă.

Contactat de ZIUA de CLUJ, Ioan Oleleu a declarat că plata s-a făcut pe baza unui contract existent între forul administrativ judeţean şi SC Confort SA şi a fost efectuată pentru lucrările la staţiile de transfer pentru deşeuri din Gherla, Huedin şi Mihai Viteazul.

"SC Confort SA are două contracte încheiate cu CJ: unul pentru staţiile de tranfer şi unul pentru CMID. Plata s-a făcut pentru staţiile de transfer, care sunt aproape finalizate. Celelalte plăţi care s-au făcut au fost către asocierea care se ocupă de lucrările la CMID. Seplecan confundă merele cu perele", a declarat el.

Totodată, Oleleu a susţinut că SC Confort SA nu are nicio datorie faţă de instituţia în cadrul căreia ocupă funcţia de vicepreşedinte.

Ulterior, reprezentanţii PSD Cluj şi-au cerut dreptul la replică, îndemnându-l pe Seplecan să-şi rezolve propriile probleme.

„Dl. Mihai Seplecan trebuie să-și rezolve mai întâi problemele legate de parcursul profesional, publicarea CV-ului și mai ales explicații clare și imediate în ceea ce privește sumele de bani care apar în carnețul șpăgii dlui. Răzvan Pop, mâna dreaptă a dlui. Horea Uioreanu.

Este ciudat că după mai mulți ani, în care a promovat politica tăcerii în Consiliul Județean Cluj și a fost un apropiat al politicienilor locali care întrețineau blatul politic PD-PNL, a luat cuvântul o singură data în CJ, atunci când a invitat consilierii județeni la nunta ratată de la Castelul Bonțida, dl. Seplecan a început dintr-o data să fie vocal dorind să intre în grațiile șefilor săi, Alin Tișe și Marius Nicoară pentru a mai prinde un mandat de președinte interimar de weekend.
Îi sugerăm dlui. Seplecan să renunțe la rolul de clovn politic în favoarea unor proiecte utile comunității noastre"
a declarat Horia Nasra, președintele TSD Cluj-Napoca.

Lucrările la construirea Centrului de Management Integrat al Deşeurilor au început încă din 2012, însă, din cauza mai multor probleme, nu au fost finalizate până în ziua de azi. Proiectarea lucrărilor pentru fazele documentaţiei de atribuire şi proiect tehnic, plus caiet de sarcini a revenit consorţiului format din Kocks Ingenieure (Germania), Enviroplan Consultants & Engineers (Grecia), EPEM SA Environmental Planning Engeneering and Management (Grecia) şi Romar Consulting (România). Executarea lucrărilor a revenit asocierii Atzwanger (Italia), Lduner Impianti (Italia), Confort SA şi VEL Service (România). La sfârşitul lui 2012 acest constructor a instrat în insolvenţă şi s-a retras din asociere, iar Atzwanger a luat ca subatreprenor pe Napoca Construcţii care a continuat lucrările. SC Confort SA a fost desemnată, de altfel, să se ocupe şi de execuţia lucărilor la staţiile de transfer pentru deşeuri.

Comenteaza