Bisericile, cele mai multe proiecte pentru bani nerambursabili de la Consiliul Județean

Bisericile, cele mai multe proiecte pentru bani nerambursabili de la Consiliul Județean
| Foto: Consiliul Judeţean

Consiliul Județean Cluj a început evaluarea și selecția cererilor de finanțare nerambursabilă din bugetul județului.

Abonează-te pe   Poza noua 31.03.2021
Pentru mai multe informaţii de ultimă oră vizitează pagina principală ZIUA DE CLUJ

Această etapă survine încheierii, la mijlocul săptămânii trecute, a perioadei în care organizațiile nonprofit și entitățile publice care implementează proiecte din sfera tineretului și activităților socio-educaționale, a sportului, culturii și cultelor religioase, dar și din sfera Centenarului Marii Uniri au avut posibilitatea de a depune, la sediul forului administrativ județean, documentația necesară în vederea obținerii de fonduri nerambursabile.

De luni, 13 martie, ora 12:00, și până joi, 16 martie, ora 12:00, comisiile special constituite la nivelul CJ pentru fiecare domeniu în parte, derulează procedura de evaluare și selecție a proiectelor depuse.

Departajat, pe domenii de interes, cele mai multe cereri pentru alocări de fonduri au fost înregistrate în sfera cultelor – 327, bugetul stabilit pentru acest domeniu fiind de 2,7 milioane de lei. Un număr semnificativ de proiecte au fost depuse și în sfera tineretului – 142 și a culturii – 129, sumele totale alocate pentru finanțarea acestor două domenii fiind de câte 600.000 de lei pentru fiecare.

În același timp, pentru susținerea structurilor sportive suma disponibilă în acest an este de 1,7 milioane de lei, numărul de solicitări depuse fiind de 89. Din dorința de a continua marcarea în mod corespunzător a Centenarului Marii Uniri, CJ a pus la dispoziția celor interesați 300.000 de lei, numărul solicitanților care și-au manifestat dorința de a organiza acțiuni și activități specifice acestui domeniu fiind de 28.

După finalizarea procedurii de evaluare și selecție a proiectelor, pe site-ul oficial al forului administrativ județean www.cjcluj.ro va fi afișată lista tuturor entităţilor ale căror inițiative îndeplinesc condiţiile cerute pentru acordarea de finanţare şi suma propusă a fi alocată fiecărei organizaţii în parte, decizia finală urmând a fi luată prin hotărâre în cadrul unei şedinţe a CJ.

Aceste structuri nonprofit vor fi înştiinţate atât în scris, cât şi în format electronic, în legătură cu aprobarea finanţării programului propus, valoarea finanţării acordate, precum şi în privința altor aspecte legate de decontarea în condiţii corespunzătoare a cheltuielilor proiectului.

⇒ Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte ZCJ.RO pe FACEBOOK şi pe Instagram

loading...
Comenteaza