Bisericile, cele mai multe solicitări de fonduri nerambursabile de la CJ pentru 2018

Bisericile, cele mai multe solicitări de fonduri nerambursabile de la CJ pentru 2018
| Foto: Consiliul Judeţean

S-a încheiat perioada în care ONG-urile în care implementează programe și proiecte din sfera tineretului și activităților socio-educaționale, a sportului, culturii și cultelor religioase recunoscute în România, dar și din sfera Centenarului Marii Uniri au avut posibilitatea de a depune, la sediul Consiliului Județean Cluj, documentația necesară în vederea obținerii de fonduri nerambursabile.

Abonează-te pe   Poza noua 31.03.2021
Pentru mai multe informaţii de ultimă oră vizitează pagina principală ZIUA DE CLUJ

Până miercuri, 21 martie 2018, la ora 12.00, comisiile special constituite la nivelul Consiliului Județean, pentru fiecare domeniu în parte, derulează procedura de evaluare și selecție a proiectelor depuse.

,,Ne vom asigura că întregul proces de alocare a finanțărilor nerambursabile este cât mai deschis și transparent. În același timp, ne dorim să fim cât mai operativi iar finanțările să fie acordate acelor entități care derulează proiecte cu adevărat utile pentru comunitate”, a declarat președintele Consiliului Județean Cluj, Alin Tișe.

În urma centralizării cererilor de finanțare depuse la registratura instituției s-a constatat o ușoară creștere, comparativ cu anul 2017, a numărului total al solicitărilor, acesta ajungând în 2018 la 735, comparativ cu 708, în anul precedent.

Departajat, pe domenii de interes, cele mai multe cereri pentru alocări de fonduri au fost identificate în sfera cultelor – 296 de solicitări, bugetul stabilit pentru acest domeniu fiind de 2.000.000 de lei. Un număr semnificativ de proiecte au fost depuse și în sfera tineretului – 156 și a culturii – 130, sumele totale alocate pentru finanțarea acestor două domenii fiind de câte 500.000 de lei pentru fiecare în parte. În același timp, pentru susținerea structurilor sportive suma disponibilă în acest an este de 1.200.000 de lei, numărul de solicitări depuse fiind de 95.

Totodată, din dorința de a marca în mod corespunzător Centenarul Marii Uniri, Consiliul Județean a pus la dispoziția celor interesați suma de 300.000 de lei, numărul solicitanților care și-au manifestat dorința de a organiza acțiuni și activități specifice acestui domeniu fiind de 58.

 

 

⇒ Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte ZCJ.RO pe FACEBOOK şi pe Instagram

loading...
Comenteaza