Bistriţa vrea în Alianţa Vestului

Bistriţa vrea în Alianţa Vestului
| Foto: playtech.ro

Alianța Vestului, un parteneriat între Timişoara, Cluj-Napoca, Arad şi Oradea prin care se dorește atragerea fonduri europene direct de la Bruxelles, a stârnit interesul altor municipii ardelene, care iau în calcul o eventuală asociere cu acestea.

Deși primarul municipiului Cluj-Napoca, Emil Boc, a subliniat faptul că, cel puțin momentan, lărgirea Alianței Vestului este scoasă din ecuație, mai multe orașe din Transilvania și Banat și-au manifestat deja interesul pentru aderarea la proiectul celor patru primării. După Sibiu, Reșița sau Alba Iulia, Bistrița este ultimul oraș care ia în calcul o posibilă asociere cu Alianța.

În prezent, în condiții normale de trafic, drumul dintre cele două orașe (aproximativ 120 km) se poate parcurge în circa două ore. Restricțiile de circulație impuse anul trecut, în urma cărora în multe zone în care se circula cu 70 km/h se circulă acum cu doar 50 km/h nemulțumesc șoferii, care oricum își pierd răbdarea în desele ambuteiaje produse pe DN 1c/E 576 (Cluj-Napoca - Dej), respectiv DN 17/E 58 (Dej - Bistrița).

"Cred că locul municipiului Bistriţa este în această Alianţă a Vestului. Eu cred că această alianţă are şanse uriaşe ca, pe lângă investiţii de infrastructură pentru aceste oraşe, să dezvolte şi investiţii de infrastructură care să lege aceste oraşe, un drum rapid Bistriţa-Cluj care pare, în acest moment, o utopie. Un asemenea proiect cred, cu sinceritate şi tărie, că poate să devină o realitate. Este doar un exemplu. Mai mult, exemple de bună practică sunt absolut obligatorii şi pentru municipalitatea Bistriţa. Putem observa faptul că, în Cluj, nu au fost plantaţi portocali pe dealul Feleacului, nici Oradea nu are crescătorie de struţi. Aceste primării se ocupă de proiecte în interesul comunităţilor respective”, a declarat Ioan Turc,  preşedintele PNL Bistriţa-Năsăud în cadrul unei conferințe de presă.

Alianța Vestului vrea să acceseze direct bani europeni, dacă guvernul se dovedește incapabil.

Prima decizie a Alianței Vestului: abonamentul de parcare în Cluj, valabil la Timișoara, Oradea și Arad!

Comenteaza