Bloc cu 70 de apartamente pe Calea Baciului

Bloc cu 70 de apartamente pe Calea Baciului

Primăria Cluj-Napoca a emis autorizatie de construire pentru un proiect imobiliar mixt pe Calea Baciului nr. 66-70.

''Imobil cu funcțiuni mixte, regim de înălțime 2S+P+5E+Er, împrejmuire teren și amenajări exterioare,  județul Cluj, Calea Baciului nr. 66-70. Investiție de bază: 7,59 milioana lei'', se arate pe site-ul municipalității. Beneficiarii sunt Ancuța și Nelu Fiț, iar proiectant general, Maiatec, o societate-debutant. 

Anul trecut, în sedința de urbanism, primarul a ridicat problema gradului de încărcare a străzii. ”Totul e chiar în regulă? Nu pot să cred așa ceva. 70 de apartamente noi, cât mai rezistă Calea Baciului ca grad de încarcare?”, a argumentat Boc. ”Rezistă, nu avem probleme acolo”, a răspuns Daniel Pop, arhitectul șef al municipiului.

Ce prevede planul urbanistic de detaliu

Terenul pe care se ridica imobilului mixt este situat pe Calea Baciului nr. 66-70, având o suprafață de 2.566 mp. Pe acest teren sunt locuințe vechi propuse spre demolare: cinci case și un garaj. Numărul de parcări necesar va fi asigurat la subsol și vor fi locuri pentru biciclete. Potrivit documentației depuse de proiectant, imobilul mixt va avea un regim de înălțime de cinci etaje, plus unul retras. Spațiile verzi pe sol vor ocupa 37% din suprafață.

Comenteaza