Blocaje în trafic la intrarea în Cluj-Napoca dinspre Baciu. Ce spun autorităţile

Blocaje în trafic la intrarea în Cluj-Napoca dinspre Baciu. Ce spun autorităţile
Odată cu începerea şcolii, toţi mai mulţi locuitori din Baciu se plâng de aglomeraţia de pe Drumul European E 81, care leagă comuna de municipiul Cluj-Napoca.

Primarul comunei Baciu, Florin Mureşan, spune că cele mai mari blocaje apar dimineaţa între orele 06:50 şi 08:00, în zona benzinăriei Petrom, unde maşinile formează cozi de circa 3-4 kilometri. Edilul afirmă că aşteaptă ca Direcţia Regională de Drumuri şi Poduri (DRDP) Cluj, administratorul drumului, să amenajeze aici un sens giratoriu pentru fluidizarea traficului.

Directorul DRDP Cluj, Eugen Cecan, declară că reprezentanţii companiei analizează în prezent variantele prin care s-ar putea interveni în această zonă pentru deblocarea traficului, lucrările pe acest drum urmând să înceapă în perioada următoare.

Specialiştii cred că blocajele se produc după ce dimineaţa există foarte multe maşini care vor să vireze de pe drumul naţional către o unitate industrială şi mai multe depozite engros. Pentru diminuarea aglomeraţiei, aici ar fi nevoie în primul rând de o bandă suplimentară, de 3 m lăţime.

Un alt drum din comuna Baciu care continuă să dea bătăi de cap, de mai mulţi ani, celor 45 de familii care locuiesc aici, este strada Triajului. Oamenii din zonă şi serviciile publice care se încumetă să circule pe aici îşi rup maşinile în gropile uriaşe. Deşi oamenii au făcut memorii peste memorii către autorităţi, strada nu a fost încă reabilitată.

Reprezentanţii Primăriei Baciu spun că sunt legaţi de mâini şi de picioare în acest caz. Acest drum are o situaţie juridică complicată. El deserveşte zona industrială a comunei Baciu, se află în administrarea primăriei Cluj-Napoca, dar a fost concesionat în trecut societăţii CFR.

Biroul mass-media al municipalităţii clujene informează că a fost demarată o procedură prin care această stradă şi altele două, Badea Cârţan şi Depoului, să fie preluate de primărie, care încă nu a fost finalizată. Reprezentanţii municipalităţii clujene spun că până atunci strada nu va putea fi reabilitată, ci se vor putea face doar lucrări de întreţinere.

Locuitorii din Baciu sunt nemulţumiţi şi de ritmul lent în care se realizează lucrările de amenajare a trotuarelor pe străzile din localitate. Primarul comunei, Florin Mureşan, spune că aceste lucrări vor trebui urgentate, ţinând cont de faptul că suntem spre sfârşitul lunii septembrie iar vremea se poate strica în orice moment.

Edilul mai informează că drumurile de câmp din localităţile Popeşti şi Mera au fost nivelate, şi că urmează ca aceleaşi lucrări să fie făcute şi în satul Suceagu. Mureşan declară că Primăria Baciu se confruntă şi cu acte de distrugere produse de unii locuitori certaţi cu legea. Primarul a afirmat că, recent, funcţionari ai administraţiei au surprins mai mulţi indivizi care furasesă chiar semne de circulaţie şi le duceau la fier vechi.

Comenteaza