Boc a anunțat incidența pe Cluj-Napoca: „Trebuie să scădem sub 3 ca să se deschidă școlile. Dacă urcă peste 6, merge totul online”

Boc a anunțat incidența pe Cluj-Napoca: „Trebuie să scădem sub 3 ca să se deschidă școlile. Dacă urcă peste 6, merge totul online”

Clujul este unul din cele trei zone din țară cu o incidență a cazurilor de COVID-19 peste pragul de 3 la mie, iar la Cluj-Napoca rata îmbolnăvirilor este peste media județului.

Clujul a ajuns miercuri pe locul doi pe țară în ceea ce privește infectările cumulate la 14 zile, raportate la 1.000 de locuitori, cu un coeficient de 3,49, după Timiș (4,07), iar, conform primarului Emil Boc, la Cluj-Napoca incidența este 4,53 la mie, însă pare a fi pe un trend descrescător.

"Pe 14 ianuarie am avut 5,23, după care am tot coborât: 4,98 - 4,82 - 4,75 - 4,53 astăzi. Deci, direcția este descrescătoare și depinde foarte mult de comportamentul nostru - testare atât cât este necesar, respectarea măsurilor elementare fără excepție și vaccinare pe scară largă, atât cât sistemul sanitar permite. Mă bucur să văd că la Cluj este un grad de conștiință civică foarte ridicat în privința vaccinării, îi felicit pe clujeni pentru această atitudine" , a transmis Emil Boc miercuri, în ședința Consiliului Local.

Edilul Clujului a spus că speră ca până pe 8 februarie "să putem ajunge sub 3 la mie" pentru ca măcar o parte dintre elevi să poată să se reîntoarcă în școli.

"Potrivit legii, pentru ca să ajungem la scenariul verde, ca să se deschidă școlile pentru toți trebuie să fie sub 1 la mie. Pentru scenariul galben - sub 3 la mie - merg copiii din grădinite și din clasele primare și copiii din clasele terminale, deci, avem de coborât sub 3 la mie până în 8 februarie dacă dorim să avem acest scenariu. Dacă avem peste 3 la mie - unde suntem acuma - e scenariul roșu, asta înseamnă că merg la școală copiii de grădiniță, cei din ciclul primar și, evident, cei din creșe. Să sperăm că vom putea ajunge sub 3 la mie ca să putem discuta și de cei din clasele terminale, a 8-a și a 12-a. Dacă se ajunge la peste 6, toată lumea stă acasă, școlile se închid și merge totul online. Să sperăm ca direcția descrescătoare, așa cum arată acuma, să se confirme", a mai spus primarul. explicat edilul Clujului, miercuri, în ședința Consiliului Local.

Comenteaza