Boc: Clujul își întoarce fața către Someș

Boc: Clujul își întoarce fața către Someș

Proiectul de reamenajare a malurilor Someșului face un pas înainte odată cu semnarea contractului de finanțare de 18,5 milioane de euro, bani europeni.

”E un proiect foarte important, vizează circa 16 kilometri din cursul Someșului. În zona Podului Garibaldi va fi zona de maximă intervenție. Pot spune că acest proiect cu reamenajarea malurilor Someșului a fost cel mai dezbătut proiect al nostru, mă bucur că cel care a câștigat concursul este de talie internațională.

Clujul își va întoarce fața spre Someș cu acest proiect. Când proiectul va ajunge să zicem așa la faza de lopată deja se vor vedea schimbările majore. E un proiect amplu, de durată, noi vom parcurge etapele legale, vom pregăti licitația. Iar când vom avea gata lșicitația și ea va fi atribuită putem vorbi și de termene exacte de finalizare”, a declarat Emil Boc la ZIUA LIVE.

Proiectul de reamenajare a malurilor Someșului este finanțat prin POR și vizează modernizarea şi extinderea infrastructurii pietonale şi ciclistice pe malurile râului. Termenul de implementare este aprilie 2023. Concursul de soluții organizat de Ordinul Arhitecților din România și Primăria Cluj-Napoca pentru acest proiect ambițios a fost câștigat de spaniolii de la Practica care au realizat masterplanul de regenerare urbană.

Comenteaza