Boc, despre decizia cu despăgubirea de zeci de milioane pentru Cartierul Lomb, rămas pe hârtie: Este stranie. Așteptăm motivarea

Boc, despre decizia cu despăgubirea de zeci de milioane pentru Cartierul Lomb, rămas pe hârtie: Este stranie. Așteptăm motivarea

Edilul Clujului a calificat drept "stranie" decizia judecătorilor prin care Primăria Cluj-Napoca și Consiliul Local sunt obligate să plătească dezvoltatorului Impact despăgubiri de zeci de milioane de lei pentru cartierul Dealul Lomb. 

Întrebat la un post local de radio despre cele peste 38,5 milioane de lei pe care municipalitatea trebuie să-i plătească dezvoltatorului cartierului Dealul Lomb, la 15 ani de la semnarea parteneriatului, proiect rămas la faza de hârtii. Primarul spune că a luat act de ceea ce au decis judecătorii din Argeș, dar spune că i se pare cel puțin "interesant", întrucât dezvoltatorul a cerut în 2008, în contextul crizei financiare, să se încheie proiectul pe cale amiabilă.

"Am luat caz de ceea ce s-a decis la Argeș, e interesant, ca să nu spun altfel..., pentru că procesul a fost strămutat de la Cluj la Argeș. În condițiile în care Impact n-a mai vrut să continue proiectul, pentru că a apărut criza financiară din 2008 și aunci au cerut să se încheie, practic, pe o cale amiabilă acest proiect - eu nu am fost aici la momentul acela, pentru că eram la București ca premier, dar am verificat exact situația, colegii mei au procedat ca la carte. Noi la Cluj am câștigat pe fond câteva sentințe în această direcție - Ok, se încheie pe calea aceasta amiabilă pentru că nu au mai dorit să continue proiectul din cauza crizei economice și a imposibilității financiare de a duce mai departe proiectul. Este stranie, așteptăm motivarea acestei decizii de la Argeș, este stranie sentința să obligi Primăria să-și plătească cheltuieliile de studii câteva milioane de euro... Avem o firmă de avocați angajată, avem cale la Curtea de Apel, apoi la ÎCCJ. Sunt convins că se va face dreptate", a spus primarul Emil Boc, joi, la Napoca Live. 

Primăria și Consiliul Local pot face apel în decurs de 15 zile la Tribunalul Specializat Argeș. Suma calculată de instanță este de 24 milioane de lei prejudiciu și 13 milioane penalități până la 1 aprilie 2021.

Pe terenul din Lomb dezvoltatorul urma să construiascã în cinci ani un cartier cu aproximativ 6.000 de locuințe, iar investiția anunțată a fost de peste 650 de milioane de euro.

Comenteaza