Boc, despre problema traficului în Cluj: "Oraşele presupun trafic. Necaz ar fi să avem străzile goale"

Boc, despre problema traficului în Cluj: "Oraşele presupun trafic. Necaz ar fi să avem străzile goale"
Axa est-vest a municipiului Cluj-Napoca, sufocată la orele de vârf | Foto: Info Trafic Jud. Cluj

Primarul Emil Boc a declarat că toate oraşele din lume se confruntă cu problema traficului, iar Clujul nu face excepţie, iar atunci când străzile ar fi goale ar fi cu adevărat o problemă.

"Nu e nimic nou ca în oraş să fie trafic, nu am inventat apa caldă. Necaz o să fie atunci când avem străzile goale tot timpul, atunci o să spun că e o mare problemă, pentru că atunci o să fim cu toţii săraci. Viaţa la oraş presupune şi problema aceasta de trafic, nu e nimic nou. De la Paris la Londra şi New York, oraşele presupun trafic", a declarat edilul la Ziua Live.

Primarul a arătat că locuitorii Clujului pot găsi o alternativă mai rapidă în mijloacele de transport în comun, care, datorită benzilor dedicate, circulă mai bine decât maşinile, la orele de vârf.

"Vrei să stai în trafic, ai această opţiune. Vrei să foloseşti mijloacele de transport în comun, ai o opţiune mai bună. De aceea, în continuare, crearea de linii dedicate transportului în comun va fi o opţiune majoră a primăriei. Deja câteva sunt, dar nu le-am facău "heirupist", ci după analize, după simulări. În continuare, această opţiune va fi viabilă. Ai opţiunea să stai în trafic sau ai opţiunea să mergi mai repede, cu transportul în comun", a arătat Emil Boc.

Mai mult, primarul pune problema traficului pe maşinile la mâna a doua importate din Vest, spunând că  această explozie de "rable" nu s-a produs din vina cetăţenilor, ci din vina Guvernul PSD, care a creat cadrul legal favorabil.

"În al patrulea rând. Problema traficului a început când am adus toate rablele Occidentului în România. Un guvern iresponsabil PSD-ist ne-a adus peste noapte 100.000 de rable în oraș, care înainte nu existau. Înmatriculările de rable au blocat spațiile publice. Nu sunt de vină cetățenii, ci cei care au creat contextul pentru așa ceva. Acest lucru nu trebuie să se pună în cârca administrațiilor locale, care nu se mai regăsește nicăieri în Uniunea Europeană", a conchis edilul.

⇒ Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte ZCJ.RO pe FACEBOOK

loading...
Loading...
Comenteaza