Boc, despre suspendarea licitației pentru metrou: "această decizie ne ține în finanțarea prin PNRR"

Boc, despre suspendarea licitației pentru metrou: "această decizie ne ține în finanțarea prin PNRR"

Primarul Emil Boc a explicat decizia de a suspenda temporar licitația publică pentru realizarea metroului din Cluj-Napoca.

"Azi, după consultarea cu ministrul Transporturilor, am luat decizia de suspenda temporar procedura de achiziție, până actualizăm costul de realizare al metroului, având în vedere că prețurile au crescut accelerat. Am luat decizia astăzi, pentru că pe parcursul ultimelor zile am primit 3 scrisori de la concerne care au realizat 19 proiecte de metrou pe 4 continete și care ne-au informat că au fi dorit să participe la realizarea metorului din Cluj, dar din cauza prețului adoptat anul trecut și a creșterii prețurilor de anul acesta, nu pot. Am fi putut să anulăm licitația, dar am găsit soluția aceasta de suspendare temporară și am primit acceptul Ministerului Transporturilor. În perioada următoare vom face acest lucru, indicatorii vor fi aprobați de Guvern urmând să continuăm licitația. În concluzie, această decizie este una benefică de realizare a metroului, una care ne ține în finanțarea prin PNRR", a declarat edilul Emil Boc. 

Primăria Cluj-Napoca, după consultarea Ministerului Transporturilor, a decis suspendarea procedurii de achiziție cu privire la magistrala I de Metrou Cluj în vederea actualizării indicatorilor tehnico-economici ai investiției.

Comenteaza