Boc, enervat de petardele aruncate pe străzi: "N-ai cum să pui un polițist în spatele fiecărui om. Sunt patrule în cartiere"

Boc, enervat de petardele aruncate pe străzi: "N-ai cum să pui un polițist în spatele fiecărui om. Sunt patrule în cartiere"

Edilul Clujului, Emil Boc, a spus că sunt patrule în cartiere pentru a-i opri pe cei care abuzează de petarde și pocnitori în această perioadă și că speră ca "acest guvern să ia taurul de coarne și să modifice legislația".

Emil Boc spune că îi înțelege pe clujenii care se plâng de folosirea abuzivă a petardelor în aceste zile, dar că primarul nu poate interveni în schimbarea legislației care permite comercializarea petardelor tot anul. 

"Mă enervez și rămâne tot așa, noi în administrația locală 'o luăm la încasat'. Nu este admisibil să se vândă tot anul artificii. Măcar pe vremuri se vindeau numai în 30 și 31 decembrie artificii, acum pot să vândă și să cumpere cumpere tot anul, să-și facă provizii de artificii, iar, în al doilea rând, iresponsabilitatea unora întrece orice măsură. Eu am fost și voi fi întotdeauna de partea celor care  susțin chiar interzicerea lor, dar nu Primăria poate interzice prin dispoziția primarului vânzarea acestora. Sper că acest guvern să ia taurul de coarne și să modifice legislația, astfel încât, la fel ca în ștoată lumea, să poată oamenii trăi liniștiți și în perioada de sfârșit de an", a declarat primarul Emil Boc, miercuri, la ZIUA LIVE.

Primarul a spus că sunt patrule ale poliției municipale și locale în cartiere, iar cei care abuzează de petarde și artificii sunt amendați.

"Am mobilizat poliția și am discutat, am făcut patrule în cartiere, încearcă să țină sub control, dar, repet, ireponsabilitatea unora nu poate fi acoperită de faptul că punem câte un polițist în spatele fiecărui om care pur și simplu ne sfidează. Noi amendăm acum pe cei care abuzează, dar nu poți pune un polițist în spatele fiecărui om și sper ca acest guvern să 'ia acum taurul de coarne' definitiv. Noi de patru ani tot facem solicitări, iar ei ne spun că e 'în analiză', păi e 'în analiză' de amar de vreme și ajungem la sfârșit de an și noi, din administrația locală tot stăm și încasăm castanele fierbinți", a mai spus Boc.

Comenteaza