Boc face planuri pentru construirea unui nou centru de îngrijire a vârstnicilor. Ar putea fi situat pe ruinele spitalului din Mănăştur

Boc face planuri pentru construirea unui nou centru de îngrijire a vârstnicilor. Ar putea fi situat pe ruinele spitalului din Mănăştur
Primarul Clujului, Emil Boc, a declarat că vrea să facă demersurile necesare pentru a construi, cu bani europeni, un centru de îngrijire a vârstnicilor.

 

Aflat în vizită la Centrul de Îngrijire şi Asistenţă al Direcţiei Generale de Asistenţă şi Protecţie Socială, Boc a declarat că va face demersurile necesare pentru a demara construirea unui nou centru de acest fel. Noua instituţie ar putea avea sediu chiar în clădirea care zace acum abandonată şi care în urmă cu 20 de ani era ridicată cu gândul construirii unui spital regional.

Construirea spitalului de urgenţă în cartierul Mănăştur din Cluj-Napoca a început în 1995, fiind oprită după doar un an, timp în care s-au cheltuit un milion de lei. După atâţia ani în care a zăcut abandonată, clădirea a ajuns o ruină invadată de buruieni, fără geamuri sau uşi. Însă, potrivit planurilor pe care primarul Clujului le-a dezvăluit, clădirea care a fost gândită ca spital ar putea fi transformată într-un centru îngrijire a persoanelor vârstnice.

"Primăria vrea ca, pe fonduri europene, în exerciţiul 2014-2020, să construiască un cămin de bătrâni pentru a le putea oferi acestor persoane cele mai bune condiţii cu putinţă. Există cereri pentru un astfel de centru şi căutăm soluţiile de teren şi financiare pentru a-l realiza.

Ne gândim inclusiv la fostul spital de urgenţă, clădirea care a trecut la Ministerul Educaţiei, sperăm să găsim înţelegere şi să fie cedată pentru ca acolo să se poată amenaja un cămin de bătrâni. Deocamdată e la minister clădirea şi cei de acolo nu au decis dacă o menţin pentru o altă soluţie educaţională sau o dau. Dacă ni se va refuza, intenţionăm să cerem un alt teren în oraş pentru a realiza acest cămin", a declarat primarul Clujului.

Boc a vizitat, în Joia Mare, bătrânii care îşi duc veacul la Centrul de îngrijire şi Asistenţă al DGASPC - Cluj din cartierul Mărăşti şi le-a dăruit acestora cadouri cu ocazia sărbătorilor.

Comenteaza