Boc face presing pentru Ferdinand. Cum avansează lucrările pe șantierul din centru

Boc face presing pentru Ferdinand. Cum avansează lucrările pe șantierul din centru
| Foto: Facebook/Emil Boc

Primarul Emil Boc a prezentat stadiul lucrărilor de pe străzile aflate în șantier în zona străzii Regele Ferdinand, din Cluj-Napoca.

Emil Boc a publicat, pe pagina sa de Facebook, un calendar al lucrărilor de pe străzile aflate în șantier, în centrul orașului și revine cu solicitarea făcută constructorului de a da în circulație cele trei benzi de pe strada Regele Ferdinand până în 1 decembrie. 

"Deși termenul de finalizare a lucrărilor pentru cele patru străzi - Regele Ferdinand, Emile Zola, Sextil Pușcariu și Tipografiei - este de 11 luni, am cerut constructorului să finalizeze lucrările la carosabilul de pe Regele Ferdinand și să pună în circulație cele trei benzi până în 1 decembrie 2019. Am solicitat acest lucru pentru a diminua la maxim disconfortul provocat de lucrări", a precizat edilul Clujului, pe Facebook.

Ce se va face în perioada 1-30 septembrie

- lucrări la partea carosabilă: realizarea sistemului rutier la nivel de piatră spartă și așternere strat de legătură din mixtură asfaltică pe banda din ax
- lucrări la trotuar: finalizarea lucrărilor de decapare a mixturii asfaltice degradate, săpături și așternere strat de balast compactat
- lucrări de înființare canalizare pluvială nouă pe partea stângă: pozarea/ montarea noii rețele de canalizare pluvială și înființarea de camine noi
- lucrări aferente instalațiilor sanitare pentru partea stângă: pozarea/montarea rețelei de alimentare cu apă necesară udării automate a pomilor, poziționarea și realizarea gropilor necesare plantării pomilor
- lucrări aferente instalațiilor electrice de iluminat stradal și de semnalizare rutieră: pozarea/montarea cablurilor necesare iluminatului stradal, executarea fundațiilor pentru stâlpii de iluminat stradal și pozarea canalizării din țeavă metalică aferentă semaforizării rutiere

În primele cinci zile de șantier, în intervalul 26-30 august, au fost efectuate lucrări pe partea carosabilă (două benzi): organizarea de șantier și semnalizarea rutieră necesară devierii; frezare sistem rutier; lucrări de săpătură la cota pat drum; lucrări la trotuar: săpături și decapări - mixtură asfaltică degradată pe partea stângă.

Pe durata lucrărilor se va circula pe str. Regele Ferdinand pe sensul de mers dinspre centru spre gară pe o bandă, iar din octombrie, pe două benzi pe același sens. În urmă cu 10 zile, primarul afirma la ZIUA LIVE, că deși lucrările se întind pe mai multe luni, crede că ar fi posibil ca înainte de 1 decembrie partea de carosabil de pe strada Regele Ferdinand să fie terminată.

"Tot proiectul este 11 luni, dar, cunoscând forța constructorului, care a operat la Podul N, și care trebuia să deschidă pe 8 septembrie și l-a deschis pe 15 august, deci cu mult timp înainte de angajament, este posibil ca înainte de 1 decembrie carosabilul să-l avem gata.

Am prioritizat și am cerut maximă intensitate și lucrări pe Ferdinand, acolo este cel mai mare blocaj. Am cerut o recalibrare și o reconcentrare a lucrărilor, intensitate maximă de lucru, astfel încât pe toate cele patru benzi să avem carosabilul finalizat până la 1 decembrie", a declarat edilul Clujului, săptămâna trecută, la ZIUA LIVE.  (Vezi Boc, optimist în privința lucrărilor de pe Ferdinand)

Lucrările de modernizare a străzii Regele Ferdinand au demarat luni, 26 august, iar termenul de execuție este de 11 luni. Proiectul este finanțat din fonduri europene - prin Programul Operațional Regional și cuprinde modernizarea străzilor Regele Ferdinand, Emile Zola, Sextil Pușcariu și Tipografiei. 

⇒ Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte ZCJ.RO pe FACEBOOK

loading...
Loading...
Comenteaza