Boc face prima mişcare în trecerea Cluj Arena în administrarea primăriei. Urmează mutarea lui Alin Tişe

Boc face prima mişcare în trecerea Cluj Arena în administrarea primăriei. Urmează mutarea lui Alin Tişe
Primăria Cluj-Napoca face primul pas în procedura de preluare a stadionului Cluj Arena în proprietatea publică a municipiului.

Promisiunile făcute atât de primarul Emil Boc cât şi de către preşedintele Consiliului Judeţean Cluj, Alin Tişe, în ultima perioadă, privind trecerea noii arene a Clujului în proprietatea publică a municipiului, încep să fie puse în practică.

În şedinţa de consiliu local de joi, 4 august, executivul primăriei condus de Emil Boc va promova un proiect de hotărâre, prin care se va aproba solicitarea de trecere a stadionului din proprietatea judeţului în domeniul public al municipiului Cluj-Napoca, cu destinaţia de stadion municipal.

În cazul în care acest proiect va fi aprobat de consilierii locali, această cerere va fi analizată în plenul Consiliului Judeţean Cluj, unde va fi nevoie de un vot de două treimi, adică o majoritate calificată, pentru trecerea stadionului în proprietatea municipiului Cluj-Napoca.

Reamintim că şefii celor două administraţii au afirmat că cea mai bună soluţie de gestionare pentru noua arenă ar fi o administrare în comun alături de Sala Polivalentă.

Preşedintele Consiliului Judeţean Cluj, Alin Tişe, a declarat miercuri că a avut discuţii cu grupurile politice reprezentate în forul administrativ judeţean şi că speră într-un vot pozitiv al plenului pe un asemenea proiect de hotărâre.

Alin Tişe mai afirmă că este pregătit şi pentru eventualitatea în care trecerea stadionului în proprietatea publică a municipiului Cluj-Napoca nu va fi aprobată. În acest caz, două ar fi soluţiile la care poate recurge administraţia judeţeană. Prima ar fi externalizarea administrării arenei către o societate privată, iar judeţul ca şi proprietar ar urma să primească o redevenţă, iar cea de-a doua ar impune crearea unei direcţii în cadrul consiliului judeţean, care să se ocupe de acest obiectiv, cu toate cheltuielile aferente, salarii, utilităţi, etc., suportate din bugetul judeţului.

Societatea Cluj Arena SA, cea care administrează acum stadionul, are o datorie de circa 12,4 milioane de lei către primăria Cluj-Napoca, din cauza impozitului pe stadion şi teren, neplătit pe mai mulţi ani. În cazul în care stadionul ar trece în proprietatea publică a municipiului, nu ar mai trebui plătit acest impozit.

Obligaţiile faţă de bugetul local, potrivit unei informări a CJ Cluj din luna iunie 2016, constau în taxă clădiri şi taxă teren aferente anilor 2011-2015, în valoare de 8.871.036 lei, precum şi penalităţi de întârziere a acestora de 3.591.555 lei.

 

 

 

 

Comenteaza