Boc face turul şantierelor şi ameninţă. „Dacă nu respectă graficul de lucrări, reziliem contractul"

Boc face turul şantierelor şi ameninţă. „Dacă nu respectă graficul de lucrări, reziliem contractul
Bun şi după 22 de luni. Primarul Clujului a inspectat un nou şantier şi a anunţat care este termenul de finalizare a lucrărilor.

Primarul Emil Boc a luat la rând şantierele Clujului. El a fost mai întâi la şcoala „Ion Agârbiceanu", unde lucrările de modernizare au fost împinse până la 31 august, apoi a vizitat noul parking de pe strada Negoiu, care a bătut pasul pe loc. Ameninţată cu rezilierea contractului, firma care a câştigat licitaţia a început să se mişte.

Licitaţia organizată de municipalitate pentru construcţia parcării supraetajate a fost câştigată la sfârşitul anului 2012 de o asociere formată din firmele Construdava SRL şi ICCO Emerg SRL, cu o ofertă de 6,5 milioane de lei, dar lucrările au început abia în toamna anului următor, 2013. Termenul iniţial pentru proiectarea şi execuţia parkingului era de doi ani, dar Construdava a intrat în 2014 în insolvenţă. În paranteză să spunem că societatea Construdava a fost preluată în urmă cu câţiva ani de omul de afaceri Ioan Bene printr-o altă firmă a sa, Napocamin, mutată pe numele unor membri de familie şi de asemenea intrată în insolvenţă. În loc de 2015 (a existat un termen la finalul lui februarie anul trecut, apoi unul în vara anului trecut), parkingul ar putea fi gata cel mai curând la sfârşit de 2016. Bun şi după 22 de luni.

„Acest parking trebuia sa fie gata în august 2015, dar datorită problemelor de insolvenţă ale firmei, nu a fost terminat la timp. Avem contractul de reziliere pe masă, dar am discutat cu constructorul posibilitatea de a termina totuşi acest parking. E vorba de un parking cu 376 de locuri, atât de necesare Mănăşturului. După ultimele discuţii pe care le-am avut, am stabilit un nou grafic de lucrări cu termen de finalizare pe 31 decembrie 2016. O nouă licitaţie ar prelungi semnificativ finalizarea lucrărilor, de aceea optez în primul rând pentru varianta finalizării lui cu firma de construcţii actuală, până la data de 31 decembrie a.c. Totuşi, dacă graficul săptămânal şi lunar prezentat de firma de construcţii nu va fi respectat, voi proceda la rezilierea contractului, cu toate consecinţele legate de întârzierea finalizării acestuia", a declarat primarul Emil Boc.

În prezent, lucrările pot fi considerate avansate numai dacă adăugăm o importantă doză de bunăvoinţă. ZIUA de CLUJ a scris în luna mai că parkingul este construit doar în proporţie de 40%. Acest lucru se poate observa cu ochiul liber: se lucrează abia la al doilea etaj din cele cinci câte ar urma să aibă edificiul (demisol + parter + cinci etaje).

În raportul de activitate al primarului pentru anul 2015 se afirma despre acest parking: „Există o întârziere faţă de graficul asumat, dar şantierul este în permanenţă monitorizat pentru a verifica stadiul şi calitatea lucrărilor, care sunt prevăzute să se finalizeze în anul 2016". Înaintea alegerilor, Boc a fost mai categoric, spunând că are contractul de reziliere pe masă. „Constructorul a primit un ultim termen scurt pentru execuţia lucrării. Dacă nu se conformează, vom rezilia contractul", declara în luna mai Virgil Poruţiu, directorul tehnic al municipalităţii clujene.

Aceasta este cea de-a treia parcare etajată care ar urma să fie dată în folosinţă în cartierul Mănăştur. Sunt deja funcţionale un parking la Minerva şi unul pe strada Mehedinţi. Un al patrulea parking a primit aviz de urbanism în luna iunie; acesta ar urma să se construiască în locul garajelor de pe strada Primăverii, numărul 20.

 

 

Comenteaza