Firma lui Bene ar putea pierde contractul cu primăria pentru parkingul de pe Negoiu

Firma lui Bene ar putea pierde contractul cu primăria pentru parkingul de pe Negoiu
Construcţia unuia dintre parkingurile primăriei clujene nu a avansat aproape deloc în ultimele luni.

Este vorba de parkingul din zona Negoiu-Mehedinţi din cartierul Mănăştur, care este ridicat de-abia în proporţie de circa 40 la sută, iar termenele de finalizare anunţate succesiv au fost depăşite. Asta în condiţiile în care insuficienţa locurilor de parcare este una dintre cele mai stringente probleme ale clujenilor.

Reprezentanţii Primăriei Cluj-Napoca spun că nu vor mai accepta alte amânări, iar contractul cu firma constructoare ar putea fi reziliat. „Constructorul a primit un ultim termen scurt pentru execuţia lucrării. Dacă nu se conformează, vom rezilia contractul", a declarat pentru ZIUA de CLUJ Virgil Poruţiu, directorul tehnic al municipalităţii clujene.

Firma care execută acest parking, Construdava, a fost preluată în urmă cu câţiva ani de omul de afaceri Ioan Bene printr-o altă firmă a sa, Napocamin. Construdava se află acum în procedură de insolvenţă. Administratorul firmei, Claudiu Cupcea, este plecat din ţară şi nu a putut fi contactat telefonic de ZIUA de CLUJ pentru a exprima un punct de vedere.

Într-o declaraţie dată ziarului nostru în octombrie 2015, Cupcea declara că întârzierea proiectului a fost cauzată de devierea unor rețele de apă, canalizare și curent electric.

Parkingul suprateran ar fi trebuit să aibă demisol, parter şi cinci etaje, cu 376 de locuri de parcare. Licitaţia organizată de municipalitate pentru construcţia parcării supraetajate a fost câştigată la sfârşitul anului 2012 de o asociere formată din firmele Construdava SRL şi ICCO Emerg SRL, cu o ofertă de 6,5 milioane de lei, dar lucrările au început abia în toamna anului următor, 2013. Termenul iniţial pentru proiectarea şi execuţia parkingului era de doi ani.

Odată cu intrarea firmei Construdava în insolvenţă, în anul 2014, ritmul lucrărilor la parkingul de pe strada Negoiu a scăzut. Reprezentanţi ai primăriei au declarat atunci că au convenit cu constructorul ca lucrarea să fie terminată până la sfârsitul lunii februarie 2015. Termenul de finalizare a fost prelungit apoi până în septembrie 2015.

În Raportul de activitate al primarului Emil Boc pentru anul 2015 se afirmă despre acest parking: „Există o întârziere faţă de graficul asumat, dar şantierul este în permanenţă monitorizat pentru a verifica stadiul şi calitatea lucrărilor, care sunt prevăzute să se finalizeze în anul 2016".

Bene, condamnat cu executare

Ioan Bene este un controversat om de afaceri clujean. El a fost condamnat săptămâna trecută la 3 ani şi 10 luni de închisoare cu executare în dosarul de corupţie al fostului preşedinte al Consiliului Judeţean Cluj, Horea Uioreanu.

Comenteaza