Boc își asumă realizarea centurii metropolitane. A primit acordul Bucureștiului

Boc își asumă realizarea centurii metropolitane. A primit acordul Bucureștiului

Municipalitatea a primit acordul Ministerului Transporturilor și al CNAIR pentru implementarea la nivel local a proiectului centurii metropolitane.

“Am primit acordul Ministerului Transporturilor și al Companiei de drumuri și poduri, CNAIR, pentru a descentraliza implementarea proiectului centurii metropolitane. Partea de implementare ni se va acorda nouă, prin asociere cu comunele Florești, Baciu și Apahida. Decizia de asociere este necesară pentru ca în ședința de la Ministerul Tramsporturilor de luna aceasta să avem aceste hotărâri adoptate”, a spus Boc, în deschiderea ședinței de Consiliu local.

Așadar, luni, consilierii locali au aprobat proiectul HCL privind aprobarea încheierii Acordului de Asociere între unitatea administrativ-teritorială Municipiul Cluj-Napoca și unitățile administrativ-teritoriale Florești, Baciu și Apahida în vederea continuării parteneriatului încheiat pentru realizarea obiectivului „Drum TransRegio Feleac TR35, Etapa I-Centura Metropolitană TR35 și Drumuri de legătură”, în cadrul Programului Operațional de Transport (POT) 2021-2027, Faza 1 – Centura Metropolitană TR35. 

Proiectul Centurii Metropolitane a Clujului a fost aprobat de către Guvern, în 2 etape. Are 100 de km, 35 de km de piste de biciclete, o valoare de 1.5 miliarde de euro

Pe traseul principal și pe drumurile de legătură sunt prevăzute 5 tuneluri de tip cut&cover, respectiv galerie cu forare subterană, și 20 de noduri. Primarul Emil Boc a prezentat traseul pentru prima etapă, de aproape 1 miliard de euro, care va începe cu accesul la Spitalul Regional și merge până centura Vâlcele-Apahida.

Trasel centurii din etapa 1 este marcat cu culoarea albă pe hartă - linie albă contină (nod 5 - nod 18 inclusiv), iar drumurile portocalii vor fi realizare ulterior de către municipalitate, din bugetul propriu. 

În etapa a doua se vor realiza lucrările de la Gilău până la Florești și de la nodul cu centura Vâlcele-Apahida până la nodul 20 Câmpenești. Ȋn cadrul acestei faze se va asigura conexiunea cu Autostrada Transilvania. Valoarea lucrărilor pentru acest tronson: 410.722.210 euro.

Comenteaza