Foto Boc: Modernizarea malurilor Someșului, în grafic. Încep lucrările și la platoul de la Sala Sporturilor

Primarul Emil Boc spune că lucrările la primele două tronsoane ale proiectului „Modernizarea Malurilor Someșului”, cu termen de finalizare 2023, sunt în grafic și că pe parcursul zilei de joi, 24 martie va fi semnat ordinul de începere a lucrărilor la Platoul de la Sala Sporturilor.

”Joi voi semna ordinul de începere a lucrărilor la Platoul de la Sala Sporturilor, proiectul tehnic este finalizat și autorizația de construcție este emisă”, transmite Emil Boc.

Prin „Rethinking Someș”, râul din inima Clujului se deschide către toate zonele oraşului pe care le traversează, devenind un spaţiu public de cea mai înaltă calitate. Proiectul „Revitalizarea culoarului de mobilitate nemotorizată aferent Someșului. Modernizarea și extinderea infrastructurii pietonale și ciclistice pe malurile râului – zona I Lunca Someșului Mic” este finanțat din fonduri europene, prin Programul Operațional Regional 2014-2020.

Obiectivul de investiții se întinde pe o suprafață de aproximativ 146.500 mp și cuprinde malurile intravilane ale Someșului. Acum, lucrările au loc pe primele două tronsoane. Împreună cu revitalizarea platoului Sălii Sporturilor „Horia Demian” și reabilitarea zonei Parcului Feroviarilor, acest proiect contribuie la crearea unui culoar de mobilitate de-a lungul malurilor Someșului.

Proiectul cuprinde:
- piste de biciclete independente pe toată întinderea râului
- nou pod pietonal în zona Parcul Rozelor – Grigorescu;
- zone verzi înierbate de arbori și arbuști
- trasee de promenadă și zone de agrement pentru pietoni și bicicliști
- locuri de joacă pentru copii;
- mobilier urban modern;
- iluminat public inteligent;
- rețele Wi-Fi;
- stații de încărcare biciclete, trotinete, autovehicule electrice și hibrid.

„Rethinking Someș”, proiectul firmei spaniole Practica (câștigător al unui concurs internațional de soluții), este realizat de Asocierea ACI Cluj (lider) - SOCOT SA - Simacek Facility Services, iar valoarea lucrărilor este de 95.686.035,58 lei (fără TVA). Termenul de finalizare al investiției: 2023.

⇒ Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte ZCJ.RO pe FACEBOOK şi pe Instagram

loading...
Comenteaza