Boc nu acceptă propunerea lui Walter: "Pot doar să-l sprijin să găsească un investitor" VIDEO

Boc nu acceptă propunerea lui Walter:
Primarul Clujului a declarat ieri că nu este dispus să accepte răscumpărarea de către patronul Universităţii a acţiunilor deţinute de Consiliul Local.

Propunerea lui Florian Walter, de ieri, de a achiziţiona pachetul de acţiuni deţinut de Primăria Cluj-Napoca la FC „U", pentru aproximativ 6.000 de euro, nu a fost acceptată de primarul Emil Boc

"Propunerea lui Walter nu rezolvă problema finanţării. Dacă ieşim din acţionariatul Universităţii, asta înseamnă că legal putem finanţa doar echipa CFR. Singura soluţie este proiectul de modificare al Legii Sportului, care acum se află în Parlament. Dacă acesta se adoptă, atunci legal primăria poate da bani Universităţii", a declarat Emil Boc.

Calitatea de acţionar la „U" şi CFR împiedică Primăria să aloce fonduri către cele două cluburi din cauza legii sportului.

Emil Boc a mai spus că exclude varianta ieşirii din acţionariat atît de la Universitatea Cluj, cât şi de la CFR Cluj - asta chiar dacă consilierii locali din opoziţie au cerut-o le şedinţele anterioare- pentru că e o dovadă de respect faţă de cele două echipe, care sunt ambele ale Clujului.

Edilul a mai spus că o să-l sprijine pe Walter pentru a găsi un alt investitor.

Intenţia omului de afaceri a fost făcută publică ieri, pe site-ul oficial al clubului, care a notat, printre altele, că „Florian Walter vine în ajutorul Consiliului Local": „Acţionarul majoritar al clubului SC FC Universitatea Cluj face o ofertă fermă de cumpărare a acţiunilor pe care Consiliul Local le deţine în cadrul clubului. Primarul Emil Boc a declarat în repetate rînduri că are pregătiţi un milion de lei, dar aceşti bani nu pot fi alocaţi deoarece Consiliul Local este acţionar la ambele cluburi de fotbal din Cluj-Napoca. Acţionarul majoritar al FC Universitatea Cluj face acest efort financiar pentru a veni în sprijinul Consiliului Local al municipiului Cluj-Napoca şi de a crea un cadru legal pentru a ajuta fotbalul clujean", este comunicatul postat pe site-ul clubului.

Pe pagina web a Universităţii a fost afişată şi oferta omului de afaceri, trimisă prin intermediul unei case de avocatură. Walter a precizat că pune pe masă 26.571 de lei pentru pachetul de 0,5 la sută deţinut în acest moment de CL, adică aproximativ 6000 de euro. Preţul este stabilit în conformitate cu valorea nominală de 0,1 lei/acţiune, înregistrată la Registrul Acţionarilor. Practic, în cazul în care municipalitatea va accepta oferta omului de afaceri, Universitatea ar urma să primească o infuzie de capital de un milion de lei, bani pe care Emil Boc a declarat în repetate rânduri că-i are pregătiţi, dar care sunt blocaţi din cauza legii sportului.

 

 

Comenteaza