Bucurestenii i-au scos din joc pe belgieni pentru transformarea zonei Expo Transilvania

Bucurestenii i-au scos din joc pe belgieni pentru transformarea zonei Expo Transilvania

Răsturnare de situație în cazul licitației pentru transformarea zonei Expo Transilvania din Cluj-Napoca.

Abonează-te pe   Poza noua 31.03.2021
Pentru mai multe informaţii de ultimă oră vizitează pagina principală ZIUA DE CLUJ

Fip Consulting a obținut o decizie favorabilă de la Consiliul Național pentru Soluționarea Contestațiilor (CNSC) prin care Primăriei i se cere să reevalueze atribuirea contractului pentru modernizarea zonei Expo Transilvania. Licitație a fost atribuită Metapolis Architects din Belgia.

  • FIP Consulting (lider), Novart Engineering (Bucureşti). Firma lider a realizat proiectul pentru modernizarea str. Moţilor, din Cluj-Napoca, iar cea de a doua a depus oferte pentru studiile Companiei Naționale de Investiții pentru Sala Polivalentă Timişoara sau verificarea proiectului pentru noul Spital de Urgenţă Sibiu.
  • Metapolis Architects (lider), Prodeco Arhitectură și Inginerie. Compania lider este din Bruxelles şi, în colaborare cu Atelier Mass, face proiectul pentru Cetăţuie.

„În temeiul art. 26 alin. (2) și (5) din Legea nr. 101/2016, admite în parte contestația formulată de SC FIP CONSULTING SRL în contradictoriu cu MUNICIPIUL CLUJ-NAPOCA. Dispune anularea deciziei de desemnare câștigătoare a ofertei depusă de Asocierea SC METAPOLIS ARCHITECTS SRL – SC PRODECO ARHITECTURĂ ȘI INGINERIE SRL, anularea raportului procedurii nr. 227751/06.04.2021, în partea care privește oferta depusă de Asocierea SC METAPOLIS ARCHITECTS SRL – SC PRODECO ARHITECTURĂ ȘI INGINERIE SRL precum și a tuturor comunicărilor subsecvente acestora. Dispune continuarea procedurii prin reevaluarea ofertei depusă de Asocierea SC METAPOLIS ARCHITECTS SRL – SC PRODECO ARHITECTURĂ ȘI INGINERIE SRL conform motivării și desemnarea ofertei câștigătoare dintre ofertele admisibile, în termen de 10 zile de la comunicarea prezentei decizii”, se arată în decizia CNSC.

Amintim că Primăria Cluj-Napoca urmărește revitalizarea zonei cunoscute drept ExpoTransilvania, din cartierul Mărăști, pe o suprafață de 17 ha, prin regenerarea și extinderea Parcului Aurel Vlaicu, amenajarea străzilor și spaţiilor publice adiacente și dotarea acestora cu echipamente cu tehnologie de tip Smart City, realizarea unui parking și reglementarea viziunii urbanistice pentru viitor.


Principalele obiective de investiţii ale proiectului:

 
- Modernizarea Parcului Aurel Vlaicu (suprafață parc: 10 ha)
- Aplicarea principiilor Walkable City, pentru îmbunătățirea calității spațiului public
- Construirea unui parking în zona de intervenţie (minimum 350 locuri)


Parc modern

Spaţiul verde va fi nu doar reabilitat, ci şi extins. Vor fi plantaţi arbori, vor fi realizate facilităţi sportive (baschet, minifotbal, aparate de fitness, jogging), zone de plimbare / promenadă, o zonă de joacă pentru copii în care se doresc instalații creative, incluzive, ecologice. Finanţarea investiţiei va fi realizată în prima fază din fonduri de la bugetul local, urmând ca ulterior să fie accesate surse de finanțare europene nerambursabile, după aprobarea programelor Uniunii Europene aferente următoarei perioade programatice. Un alt punct de atracție îl va reprezenta teatrul în aer liber, respectiv spațiul amenajat pentru workshop-uri și evenimente. Proiectul include zone adaptate persoanelor cu dizabilități.


Străzile - Walkable City

Componenta aceasta a investiției include amenajare de zone pietonale / shared-space, infrastructură rutieră, trotuare, piste de biciclete, semnalizări, refacerea reţelei de iluminat public stradal, lucrări edilitare, montare mobilier urban, amenajarea spaţiilor publice prin echipamente cu tehnologie smart -

Arterele vizate sunt str. Dâmboviţei – tronsonul dintre str. Ialomiţei şi calea ferată; str. Ialomiţei – tronsonul dintre str. Dâmboviţei și intersecția cu str. Fabricii de Zahăr; str. Tribunul Vlăduţiu - tronsonul dintre str. Dâmboviţei și Răsăritului; aleea Dâmboviţei – tronsonul dintre str. Dâmboviţei și Cojocnei.

De asemenea, primăria lucrează la identificarea amplasamentului pentru un nou parking, de minimum 350 locuri, în această zonă (Expo Transilvania / IRA). Ținând cont de avize și exproprieri, timpul estimat până la lansarea procedurii de execuție este de 16-18 luni. Valoarea estimată a serviciilor de proiectare: 2,2 milioane de lei, fără taxa pe valoarea adăugată. 

⇒ Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte ZCJ.RO pe FACEBOOK şi pe Instagram

loading...
Loading...
Comenteaza