Buget cu autoservire pentru asociaţiile aleşilor judeţului

Buget cu autoservire pentru asociaţiile aleşilor judeţului
Peste un milion de lei a fost împărţit de consilierii judeţeni asociaţiilor sportive din judeţ, prin negocieri în cadrul Comisiei pentru tineret şi sport, formată din consilieri judeţeni.

Grupul PDL a semnalat că banii nu se dau pe criterii obiective ci la mica înţelegere politică, mai ales că cinci dintre aleşii USL s-au abţinut, printre care şi preşedintele Horea Uioreanu. Aceasta deoarece au primit fonduri asociaţiile din care şi aceştia fac parte.

Consilierii PDL au acuzat, la şedinţa de ieri, că banii de la capitolul recreere-sport au fost împărţiţi pe criterii politice către asociaţiile din localitărţie din judeţ. Este vorba despre 1,1 milioane de lei. Mai mult, ei au acuzat grupul USL că a favorizat anumite asociaţii din care aceştia fac parte, după ce mai mulţi membri ai forului local s-au abţinut, printre care şi preşedintele Horea Uioreanu. Grupul PDL a cerut explicaţii, însă nu le-a primit. Doar preşedintele forului judeţean a motivate că 10.000 de lei pentru clubul Rotary, din care face parte alături de alţi prosperi oameni de afaceri din Cluj, s-au dat pentru organizarea unui campionat internaţional de tenis. S-au mai abţinut cei doi vicepreşedinţi, dar şi consilieri PSD, printre care consilierul Vasile Sălătioan.

Consilierul PSD Remus Lăpuşan a afirmat în plen că la umătoarea rectificare vor primi fonduri şi alte structuri sportive, având în vedere că per total s-au depus peste 100 de cereri de finanţare. Conform proiectului de hotărâre, au primit finanţare 60 de structuri sportive din judeţ (oraşe şi commune). În schim, consilierul PSL Alexandru Coroian a acuzat că banii s-au împăţit la mica negociere în interiorul USL, fără să se ţină cont de criterii obiective sau de performanţă.

Preşedintele Horea Uitoreanu a declarat după şedinţă că fondurile s-au împărţit conform legii, însă a recunoscut că nu există niciun fel de regulament de direcţionare a banilor ci doar decizia comisiei de specialitate formată din consilieri judeţeni.

 

Comenteaza