Calea Turzii se mândreşte cu o nouă înfăţişare FOTO/VIDEO

Calea Turzii se mândreşte cu o nouă înfăţişare FOTO/VIDEO
Lucrările de modernizare a străzii Calea Turzii au fost finalizate în cursul lunii octombrie. După ce întreaga vară clujenii au întâmpinat greutăţi din cauza prezenţei utilajelor în zonă, aceştia văd acum rezultatele lucrărilor şi se pot bucura de noua şosea.

Lucrările de modernizare la Calea Turzii au fost finalizate în urmă cu doar câteva zile, fiind aşternut şi ultimul strat de asfalt. După o vară întreagă de şantier, una dintre cele mai importante şosele din oraş a căpătat o nouă înfăţişare.

Începutul lunii octombrie le-a adus clujenilor o şosea refăcută la standarde europene, iar şoferii au acum ocazia de a circula în cele mai bune condiţii. Reprezentantii Kiat ne-au declarat că angajaţii firmei au muncit din greu pentru a obţine rezultatele dorite. "Această lucrare a devenit una de referinţă în portofoliul nostru de lucrări executate, fiind lucrarea în care, în afara volumului mare de energie şi de muncă derulată în ritm de zi-noapte, am depus foarte mult suflet, astfel încât această arteră de intrare în Cluj să îi facă pe clujeni să se simtă mândri de oraşul lor".


Proiectul de modernizare a Căii Turzii a fost anunţat în primăvară şi a implicat o investiţie semnificativă, de 22 de milioane de lei, de la bugetul local, pentru reabilitarea carosabilului, a trotuarelor, pe toată lungimea arterei - de la bază, din Piaţa Cipariu, până la intersecţia cu str. Făgetului. Lucrările au fost realizate de asocierea Diferit-Kiat.

Pe primul tronson (Piaţa Cipariu - Sensul giratoriu Observator) s-au executat lucrări de iluminat public pe toată lungimea tronsonului, introducerea cablurilor electrice în subteran, ranforsarea/ frezarea sistemului rutier in proportie de 75%, săpătură şi fundaţie de balast şi piatră spartă pentru restul de 25%, aşternerea a trei straturi de asfalt şi geocompozit pentru împiedicarea transmiterii fisurilor, înlocuirea bordurilor vechi cu borduri din beton noi, trotuarele, accesele la proprietăţi, sensul giratoriu de la intersectia cu str. Observatorului, iar capacele căminelor şi grătarele gurilor de scurgere au fost ridicate la cota asfaltului şi înlocuite cu altele noi din material compozit.

Suprafaţa carosabilă totală modernizată pe tronsonul Piaţa Cipariu - Sensul giratoriu Observator a fost de 23.871 mp, iar cea a trotuarelor de 3724 mp.

Lucrările de la bretelele pasajului sunt sistate momentan deoarece se efectuează introducerea cablurilor electrice în subteran. Acestea vor fi reluate de îndată ce se va elibera amplasamentul, iar lucrările vor dura aproximativ 2 săptămâni de la începerea lor.

Pe al doilea tronson (Sensul giratoriu Observator - sensul giratoriu Făget) au fost executate următoarele lucrări: reţele electrice pe ambele părţi, pozare tuburi PVC în vederea pozării tuturor reţelelor supraterane în pământ, înfinţare de cămine de vizitare pe reţeaua de tuburi PVC, realizarea unei umpluturi cu pământ vegetal pe zona mediană, lărgirea părţii carosabile de la 7.00 ml la 7.5ml (0.5 m banda de urcare şi 0.5 m banda de coborâre) prin îngustarea squarului de la 2.5 ml la 1.5 ml, executarea unui sens giratoriu la intersecţia str. Calea Turzii cu str. Bună Ziua. 

Pe tronsonul cuprins între sensul giratoriu Observator şi sensul giratoriu Făget suprafaţa carosabilă modernizată a fost de 32.956 mp, iar cea de trotuar modernizat 7740 mp.

În galeria FOTO găsiţi fotografii ale Căii Turzii înainte de începerea lucrărilor, în timpul şantierului, dar şi cu noua înfăţişare a şoselei

Comenteaza