Când va fi finalizată strada Valea Chintăului. Boc: "Mult a fost, puțin mai este"

Când va fi finalizată strada Valea Chintăului. Boc: "Mult a fost, puțin mai este"

Lucrările de modernizare de pe strada Valea Chintăului includ sisteme noi de iluminat, amenajarea de stații de transport în comun, piste de biciclete, lucrări de consolidare și asfaltare.

Strada Valea Chintăului, cu o lungime de 3,77 kilometri, face parte, alături de strada Giuseppe Verdi și Valea Seacă, din grupul celor trei străzi din acea zonă a orașului unde Primăria a demarat lucrări de modernizare. Străzile Giuseppe Verdi și Valea Seacă sunt gata, iar acum se lucrează la finalizarea străzii Valea Chintăului. 

Primarul Emil Boc spune că lucrările la strada de 3,77 kilometri vor fi finalizate până la sfârșitul lunii iulie.

"’Mult a fost, puțin mai este’ - cum spune românul. În sensul că până la sfârșitul lunii iulie lucrările la stadiul la care se află astăzi se vor finaliza, dar depindem de cei care trebuie să instaleze cablurile de la noile instalații de iluminat și care trebuie introduse în subteran. Deocamdată sunt în termen. Trebuie, însă, ca toate companiile care au rețea de cabluri să le introducă, pentru ca noi să putem finaliza lucrarea până la finalul lunii iulie și la început de august să înceapă marcajele. Acum se fac trotuarele, se face pista de biciclete și mai trebuie un strat de asfalt, care va face ca această stradă să fie ca oriunde în Europa", a spus Boc, în urmă cu câteva zile, când a făcut o vizită pe șantier.

Modernizarea străzii Valea Chintăului constă în următoarele:

- execuție rețea de canalizare pluvială și dren pe partea cu rambleu pe toată lungimea străzii;
- lucrări de consolidare teren cu ziduri de sprijin pe tronsoane;
- execuție canalizație și construirea unei rețele în distribuție de fibră optică;
- relocarea în subteran a rețelelor electrice aeriene;
- execuție rețea iluminat public - stâlpi noi dotați cu 60 lămpi LED;
- execuție sistem de semaforizare, marcaje și semnalizare rutieră;
- amenajare 9 stații de autobuz CTP.

Lucrările sunt realizate de RADP Cluj-Napoca. Valoarea investiției este de 68.384.739,92 lei TVA inclus, iar termenul de finalizare a lucrărilor este 27 iulie 2024.

Comenteaza