Cât au cerut milionarii-constructori ca să ridice Hollywood-ul pitic

Cât au cerut milionarii-constructori ca să ridice Hollywood-ul pitic
Ofertele financiare de la licitaţia pentru construirea Centrului Regional pentru Industrii Creative sunt ţinute la secret de primărie.

Toţi cei 16 ofertanţi intersaţi de contractul de 11 milioane de euro pus la bătaie de primăria clujeană în cadrul unui proiect cu finanţare europeană s-au calificat. Direcotrul tehnic Virgil Poruţiu, membru în comisia de licitaţie, spune că numele câştigătorului ar putea fi anunţat la finalul lunii.

Procedura de construirea pe un teren de pe Dealul Lomb a Centrului Regional de Excelenţă pentru Industrii Creative (CREIC) a fost lansată în august anul trecut. Achiziţia urma să aibă loc în sistem electronic la finalul lunii septembrie. Ofertele au fost deschise abia la începutul lunii noiembrie, deoarece documentaţia de licitaţia a fost contestată de o societate care ulterior şi-a retras plângerea. Firmele care au participat la procedură au fost anunţate public abia în 12 noiembrie. Conform anunţului făcut de municipalitate, de amenajarea spaţiilor pentru industria cinematografică, producţie şi expoziţii au fost intresaţi milionari de Top Forbes şi Capital, oameni de afaceri cu ambiţii de jucători de business în lumea fotbalului, apropriaţi ai mediului politic, grupuri internaţionale active pe piaţa din Europa, dar şi cei mai puternici constructori clujeni. Pe listă sunt Florian Walter, finanţatorul echipei Petrolul Ploieşti, Dan Grigore Adamescu - acţionar la Oţelul Galaţi, Gicu Gânscă - acţionar la una din firmele care a construit stadionul Cluj Arena, familia Timofte sau Ioan Bene. Aici vorbim de companiile Baumeister, Consinit, Decorint, General Construct, Grup 4 Instalaţii, Idecon S.A.U. Zaragoza, Conarg Consulting, Proiect Consult, Napoca, Strabag, Tehnodomus, Transilvania Construcţii, Valve Internaţional, Victor Construct.

Criteriul de atribuire a contractului este preţul cel mai scăzut. Comisia de licitaţie este formată din directorul tehnic al primăriei, Virgil Poruţiu, şeful direcţiei de comunicare, Ovidiu Cîmpean, şeful serviciului achiziţii, Lucia Lupea, şeful serviciului financiar, Ioan Bogdan, inspectorul de la Direcţia Tehnică, Ramona Gabor, şeful Servicului Tehnic, Adriana Măgurean, şeful seviciului lucrări publice, Gabriela Cora, şeful serviciului investiţii, Liana Henţ, şi şeful serviciului strategie şi dezvoltare locala, Adrian Raulea. Comisia era condusă de Cîmpean care acum este plecat la studii în străinătate, conform informaţiilor ZIUA de CLUJ.
Directorul tehnic al primăriei, Virgil Poruţiu, a declarat ieri, pentru ZIUA de CLUJ, că toate cele 16 oferte de la licitaţie sunt în evaluare încă şi că speră că la finalul lunii să poată anunţa un câştigător. Acesta nu a precizat despre ce evaluare este vorba şi ce se evaluează de fapt. Biroul mass media al primăriei a declarat că "la ora actuală nu s-au deschis ofertele". Reprezentanţii instituţiei au evitat să spună motivul, apreciind că probabil aşa sunt procedurile celor de la Direcţia tehnică, pentru ca evaluarea să dureze mai mult.

Centrul Regional de Excelenţă pentru Industrii Creative include spaţii pentru industria cinematografică, hale de producţie şi spaţii expoziţionale şi urmează să fie construit pe un teren de 7,3 hectare pe Dealul Lomb. Este vorba despre un proiect cu finanţare europeană în valoare totală de peste 68,3 milioane de lei. Lucrările ce vor fi executate vizează construirea unei clădiri cu patru corpuri diferite - trei niveluri de subsol, parter şi patru etaje. Clădirea va avea şi 334 locuri de parcare, între care 125 vor fi amenajate la subsol.

 

 

Etichete
Comenteaza